Skeleton Crew - Sweet Trouble
4/5
Artist:
Skeleton Crew
Album:
Sweet trouble (EP)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
1155517 Records DK

Skeleton Crews succéresa fortsätter …

När Skeleton Crew spelade in plattan Sweet trouble gjorde det mer mer eller mindre än nollbudget.

Det visar sig att det kan fungera ganska bra det också …

Skeleton Crews resa är ingenting annat än en succé. Deras platta Sweet trouble släppte för ett par veckor sedan, men har redan nått 20 000 strams och låtarna har spelats på radiostationer i Kanada, USA, Grekland, Frankrike, Sydafrika, Chile, Costa Rica och givetvis i Sverige.

Bandet leds av Ola Johansson och Magnus Wahlberg (The Itch). Johansson har tidigare spelat i Road Ratt och han turnerade som musiker under många år, men han lade det åt sidan under några år.

För fem år sedan var Johansson tillbaka och spelade covers i ett band, men det varade inte så länge. Han fortsatte dock att spela tillsammans med Wahlberg.

Och nu skickar de ut plattan Sweet trouble.

  1. Waiting for a train
  2. Endless highway
  3. The other side
  4. Sweet trouble
  5. Numb
  6. Good Lord, Hallelujah!

Det här är en samling med riktig sköna låtar. Det är klassisk rock/vintage rock där det även bjuds på såväl country, southern rock som soul och gospel. Blandningen blir urskön och det påminner kanske en del om Stefan Andersson om ni minns Emperors’ day- och Catch the moon-mannen? Det är samma softa känsla som man får av det här.

Skeleton Crew ger oss sex klasslåtar där den alla låter väldigt bra och det här passar hur bra som helst när man drar i väg en runda med bilen en skön sommarkväll. Dra bara i gång Endless highway så förstår ni vad jag menar. Fast det här är så bra att det fungerar lika bra nu …

Det här kan faktiskt vara årets överraskning. Så bra är den här EP:n som dessutom är ganska bred. Låtarna låter inte likadant utan Skelteon Crew har en bredd i det de gör. Wating for a train är en ganska soft sounterh rock-låt, Endless highway är mer rockig där de dessutom kastar in lite pianoklinkande, The other side är nästan lite funkig och Numb är en skön ballad.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Skinny Lister - The Story Is
Föregående inlägg

Skinny Listers historia blir allt längre

Djävulen Möblerar Om - Mot Allt Som Du Är För
Nästa inlägg

Djävulen Möblerar Om - lika bra varje gång!