Mad world är ytterligare en grym Shakra-platta

Shakra är minsta sagt ett pålitligt band när det gäller att släppa bra plattor.

Varje gång de skickar ut något nytt låter det skitbra.

Det är samma visa med Mad world – som har en passande titel med hur det ser ut i världen i dag …

4/5

Artist:
SHAKRA
Albumtitel:
MAD WORLD
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
AFM RECORDS

Det schweiziska hårdrocksbandet Shakra har varit i gång sedan under andra halvan av 1990-talet och nu har det blivit tolv studioplattor.

 • Shakra (1998)
 • Moving force (1999)
 • Power ride (2001)
 • Rising (2003)
 • Fall (2005)
 • Infected (2007)
 • Everest (2009)
 • Back on track (2011)
 • Powerplay (2013)
 • High noon (2016)
 • Snakes & ladders (2017)
 • Mad world (2020)

Bara när man ser den där diskografin blir man imponerad. Det är liksom bra hela vägen och om någon tror att de har tappar fart eller mark på senare år – med tanke på att de har varit i gång i 25 år – så är det bara till att glömma det.

Det låter fortfarande skitbra.

 1. Fireline
 2. Too much is not enough
 3. A roll of the dice
 4. Mad world
 5. When he comes around
 6. Thousand kings
 7. I still rock
 8. Fake news
 9. When it all falls down
 10. Turn the light on
 11. Son of fire
 12. New tomorrow

När plattan heter Mad world och det finns en låt som heter det så är det väl självklart att man bara måste börja med den med tanke på skiten i världen … Nu kom plattan redan i februari förra året så det var innan tillvaron mer eller mindre vändes upp och ned.

Och med Shakra som dunkar på ut ur högtalarna kan man sjunga med i Mad world för det är ju så det känns just nu även om det börjar synas en ljusning …

Fast nog om corona och covid-19. Nu handlar det om Shakra och deras fantastiska melodiska hårdrock. Det är ett Shakra som man känner igen. Det är melodier och det är mycket gitarrer. Ja, det är en jävla massa gitarriff hela tiden och för den som gillar gitarrer – jag! – lär gilla detta.

Plattan inleds också med gitarrer och gitarrer. Vilket gitarrsound det är i Fireline! Det blir bra fart direkt med den låten som är både tung och melodiös, men det är så det är mest hela tiden. Det är småtungt och melodiöst och då blir det en platta helt i min smak – och med en låt som A roll of the dice gör att hela plattan växer lite extra. Herre jösses, vilken låt!

Topp tre? A roll of the dice, When he comes around och Mad world. Det är dock en platta där du inte får missa en låt. Allt låter kalas! Dra bara i gång refrängen i Turn the light on eller lyssna på gitarriffet i Son of fire

Shakra
Mark Fox (sång)
Thom Blunier (gitarr)
Thomas Muster (gitarr)
Dominik Pfister (bas)
Roger Tanner (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Klassisk amerikansk rock 'n' roll med American Greed

Nästa inlägg

Squids debut - ett album som tar oss med storm

Senaste om Shakra