4/5
Artist:
Zander Nord
Album:
Det genetiska arvet/Händerna mot solen (Singel)
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Zander Nord

Zander Nord – en musikalisk byracka

Zander Nord är högaktuella med singeln Det genetiska arvet/ Händerna mot solen.

De har beskrivit sig själva som ”en musikalisk byracka” i en intervju och bara det är värt att ge dem en chans … och du lär knappast ångra det!

Zander Nord bildades vintern 2014 av några musikvänner för att göra några låtar som de själva saknade att kunna lyssna på, men även för att de ville ha en fin, konstruktiv anledning för att ses.

De släppte sitt debutalbum Spring för livet 2016 och nu är det alltså dags för lite nytt material.

Så här säger trummisen Markus Netterlid om bandets musik:

Musiken har av en journalist beskrivits som ”postpunkprogg på svenska”. Det är pop, lite rock, glittriga och ibland arga gitarrer. Det är ett kompromisslöst driv och med ett inslag av en fiol här och där.

Vi får en singel med två låtar: Det genetiska arvet och Händerna mot solen som spelades in en en gammal ombyggd skola, som numera är bostad, djupt inne i Hälsingeskogen.

Det genetiska arvet sätter sig direkt. Det är en svensk pop/indiepop-låt som har allt det där som Netterlid snackar om: Det är ett skönt driv, det är både glittriga och småilskna gitarrer och det blir en väldigt bra låt.

Sedan svänger det till ordentligt. Händerna mot solen är en soft sak och det blir nästan vispop – i alla fall till en början. Sedan känner vi igen de stökiga gitarrerna även om låten fortfarande håller ett lugnt tempo.

Det är två väldigt bra låtar som Zander Nord ger oss.

Videon nedan finns på MittMedia.

Låtarna producerades av Joakim Lindberg (MF/MB) och är mastrade av Fredrik Lidin (Apparat Studios, Göteborg).

Den här singeln är första släppet av låtar som kommer att finnas med på Zander Nords kommande album som är planerad att släppas någon gång under hösten 2018.

Zander Nord

Fredrik Svensson (sång, gitarr)

Staffan Jonsson (gitarr)

Petrus Öhman (gitarr)

Erik Linck (bas)

Markus Netterlid (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Som man längtat, Billie The Vision & The Dancers!

Nästa inlägg

Vi har fått nästa smakprov från The Rasmus ...