Minus One - Red White Black
3/5
Artist:
Minus One
Album:
Red white black
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Mighty Music

Direkt från Cypern: Minus One

Det är inte ofta man springer på ett band från Cypern som man drar i gång på stereon.

Det är inte heller ofta som man drar i gång något band som har varit med i Eurovision song contest … med Minus One slår man två flugor i en smäll!

Minus One bildades 2009 och blev snart ett av de mest populära rockbanden från Cypern. De ger över 100 konserter varje år och har bland annat varit support till Glenn Hughes vid flera tillfällen.

2016 dök de dessutom upp i Eurovision song contest med låten Alter ego. De gjorde det för att de ville nå ut med sin musik … för en annan får det lite motsatt verkan. Det hamnar allt som oftast på ”no go”-listan.

Nu är det 2018 och då har det danska bolaget Mighty Music, som ofta släpper bra plattor, fått en att bli nyfiken på Minus One.

På Red white blav får vi elva låtar:

 1. The greatest
 2. How does it feel
 3. Red black white
 4. Girl
 5. Psycho 5
 6. Nothing for nothing
 7. Run away
 8. The other side
 9. Take me away
 10. Sometimes
 11. You don’t own me

Nicosiabandet ger oss melodiös rock/poprock med såväl sköna trumbeats som härliga gitarriff. Stundtals blir det småtungt, stundtals blir det poppiga melodier.

Det är just den blandningen som gör Minus One spännande och man behöver inte höra plattan mer än en gång för att tycka att det här är alldeles för bra för Eurovision … det räcker liksom med att höra gitarriffen och refrängen på det första spåret The greatest för att man ska hamna där.

Här finns några låtar som sticker ut. Här finns några låtar som får en att börja spela luftgitarr och sjunga med en några smaskiga refränger: Poppiga Red black white är en, den lite countryaktiga Girl är en andra och The other side med den härliga akustiska gitarren är en tredje.

Minus One

Andreas Kapatais (sång)

Harry Pari (gitarr)

Constantinos Amrikanos (gitarr)

Chris J (trummor)

Max O Matic (bas)

Red white black, som spelades in i Medley Studios i Köpenhamn tillsammans med producenten Sören Anderson (Mike Tramp, Glenn Hughes, Artillery), släpptes den 14 december.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Plastic Tears - Angels With Attitude
Föregående inlägg

Plastic Tears - glamrock med lite punk

Nästa inlägg

God jävla jul med Ramones och några till ...