4/5
Artist:
The Matinée
Album:
Dancing on your grave
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Light Organ Records

En fantastisk samling låtar

Släng av dig kläderna.

Gå ut i solen – när den nu dyker upp igen – och njut för nu ska fantastiska The Matinée dansa på din grav!

Nu vet jag inte om det är okej att någon ska dansa på en grav, men Vancouverbandet The Matinée har i alla fall släppt plattan Dancing on your grave.

Det är en fantastisk samling låtar vi får. Det är rock, folkrock och indierock som låter makalöst bra.

 1. Dancing on your grave
 2. The living
 3. Show me
 4. Blood alley
 5. Fireworks
 6. Figure it out
 7. Long gone
 8. The price of air
 9. Sweet thing
 10. Anna Lee
 11. My heart still works

The Matinée, som består av Matt Layzell (sång), Pete Lemon (trummor), Matt Rose (gitarr) och Geoff Petrie (gitarr), ger oss folkrocklåtar – med betoning på rock – som du knappast hittar varje dag.

Det är fart, det är gung och det stundtals är väldigt rockigt. Det går åt heartlandrocken där man hittar artister som Bruce Springsteen och Tom Petty.

Och vilka refränger The Matinée bjuder på! Man vill liksom sjunga med hela tiden och höften rör sig på tvären. Det råder ingen tvekan om att titelspåret Dancing on you grave sätter an tonen för plattan.

Det är en rakt igenom fantastisk låt. Det är sådan där gubbrock som en annan bara älskar. Det är soft med ett gott gung.

När man sedan får The living … Woah! Så bra!

Blood alley är en annan superlåt. Det blir ett sådant gott, soft drag direkt och när refrängen kickar in … Woah! Så bra!

Gitarrerna i Fireworks är grymt bra, Long gone är en klassisk folkrocklåt och The price of air är en lite långsammare, känslosam historia.

Detta är en missa inte-platta!

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Smith & Thell har återvänt till rötterna

Nästa inlägg

DragonForce - en kraft att räkna med