4/5
Artist:
Ann My Guard
Album:
Ourania
År:
2017
Genre:
Metal
Bolag:
Rock'N'Growl Records

Space metal med Ann My Guard

Gillar du tung rock ’n’ roll/metal med en feminin touch?

Då ska du absolut ge Ann My Guard och plattan Ourania en chans.

Du lär inte ångra dig.

Att beskriva Ann My Guard som en tyngre version av Paramore känns inte helt galet. Det är melodiös metal, lite space metal, med Eszter Anna Baumann på sång.

Det låter bra. Och det låter bra rakt igenom hela plattan. Visst, det finns en del korta grejer, men det är det som gör att det blir lite space metal-känsla över det hela.

  1. Novae
  2. Asteria
  3. Callisto
  4. Io
  5. Breathe the sun
  6. Obsidian tears
  7. Serpent
  8. Hekate
  9. The secret

Det som gör att plattan sticker ut, förutom de mytiska metaforerna, är kontrasterna. Ta den grymma låten Obsidian tears till exempel. Den börjar med ett piano och en ljus sång som man knappast ska få i den här genren, men sedan drar allting i gång och man bara sitter och ler i soffan. Det är tunga gitarriff och mörka melodier.

Det passar liksom egentligen inte ihop, men det gör det. Ann My Guard, som bildades 2007, får verkligen till det på ett riktigt bra sätt.

Bästa låten? Callisto.

Ann My Guard

Eszter Anna Baumann (sång, bas)

Krisztián Varga (gitarr)

Benjamin Bárkányi (gitarr)

Norbert Tobola (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mycket Survivor över Pride Of Lions

Nästa inlägg

Sweden Rock ... och ett 10-årsjubileum