Här kommer en glad upptempolåt med Skurklandet

Skurklandet – sicket underbart bandnamn! – släpper en ny singel.

Vi får Bara lite till – och det är en himla skön låt.

4/5

Artist:
SKURKLANDET
Albumtitel:
BARA LITE TILL (SINGEL)
År:
2021
Genre:
POP
Skivbolag:
JIMMY BUSSENIUS

Det var 2005 som Skurklandet – med Jimmy Bussenius i spetsen – startades ur skärvorna av bandet Eldorado i Blekinge och Ronneby. Två år senare gick flyttlasset för bandet till Skåne och Malmö där de fortfarande finns.

Skurklandet har bland annat hunnit med att släppa tre fullängdare och nu är det alltså dags för singeln Bara lite till – och till den medföljer en video.

Det blir en glad låt – som växer för varje lyssning – i ett rockigt popformat. Det är någon powerpop där det även blir en liten punkkänsla med härliga gitarriff.

Lägg till en lika härlig refräng så har du en medryckande låt som det svänger om här.

Låten är en glad upptempolåt som handlar om personliga erfarenheter av skolmobbning som förföljer en in i vuxenlivet; minnena och den dåliga självbilden. Slag och sparkar förekom, men värst var skammen av att bli förnedrad. Vad hade hänt om man träffade plågoandarna i dag; skulle man säga något? Skulle de minnas? Kontrasten mellan det glada och ledsna är inget nytt, utan snarare en röd tråd i Skurklandets musik.

Jimmy Bussenius

Dessutom skickar Skurklandet ut en musikvideo till låten.

– Formatet för musikvideon känns igen från tidigare släpp då den är gjord i stop-motion teknik. Skillnaden denna gång är att det i stället för lerfigurer är bandmedlemmarna själva i form av pappersutskrifter och fotografier från ”verkligheten” som ligger till grund för animationerna, berättar Jimmy Bussenius i ett mejl.

Skurklandet
Jimmy Bussenius
(sång, gitarr)
Christian Thulin Pfeifer (gitarr)
John Berg (bas)
Josefin Hermansson (orgel)
Johan Johansson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Punkveteranen Billy Idol släpper nytt

Nästa inlägg

Jakob Samuel släpper soloplattan CoExist