Lexxa – synthpop från Nya Zeeland

Här kommer det en skön synthpopplatta.

Det är Lexxa som för ett par månader sedan släppte sin debut-EP Toxic love där det finns sju låtar.

4/5

Artist:
LEXXA
Album:
TOXIC LOVE (EP)
År:
2019
Genre:
ELEKTRONISKT
Skivbolag:
LEXXA

Lexxa, som kommer från Auckland, Nya Zeeland, består av tvillingsystrarna Maude Morris och Julia Morris. De två ger oss popmusik som känns som om den är hämtad från 1980-talet – och för en som växte upp med den musiken – och det var allt från synth och punk till rock och pop – så blir det någon nostalgikänsla när Lexxa får lite speltid.

  1. Floating
  2. Sometimes thing
  3. Slow fade out
  4. Toxic love
  5. I wanted you
  6. Get out
  7. I got better friends now

Det är inte den där klassiska Depeche Mode-synthen från 1980-talet utan här är det mer bas, lite mer powerpop och drömpop över det hela. Förstaspåret från EP:n, Floating, skickar onekligen ut Chvrches-vibbar.

Hela plattan består av låtar som man, om man hade kunnat, vill dansa till. Det är ett sådant sound, ett sådant gung, som gör att man lockas till det. Det kan nog också fungera väldigt bra under sommaren, som man får hoppas är här snabbare än snabbt, när man drar en runda med den gamla cabben i natten.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt namn, samma punkgäng: Sekunderna

Nästa inlägg

Sudden stop – en 90-talsklassiker av Colin James