Mad Caddies får oss att drömma om sommaren igen …

Mad Caddies har gett oss några härliga singlar under det senaste halvåret.

För en tid sedan kom även EP:n House on fire – och här är låtar som ser till så att man i alla fall drömmer om sommaren …

4/5

Artist:
MAD CADDIES
Albumtitel:
HOUSE ON FIRE (EP)
År:
2020
Genre:
SKA
Skivbolag:
FAT WRECK CHORDS

Mad Caddies, som kommer från Solvang, Kalifornien, släppte sin debutplatta 1997. Över 20 år senare blir man lika glad varje gång de släpper något nytt. Det kan vara en singel, en EP eller ett helt album.

 • Quality soft core (1997)
 • Duck and cover (1998)
 • Rock the plank (2001)
 • Just one more (2003)
 • Keep it going (2007)
 • Dirty rice (2014)
 • Punk rocksteady (2018)

När Mad Caddies nu ger oss en femspårs-EP blir det deras första platta med egna låtar på sex år – och även om vi har fått ett par singlar från House of fire så är de onekligen ett välkommet tillskott i ska-samlingen.

 1. Let it go
 2. Waiting for the real thing
 3. Strange days
 4. Dogs of war
 5. Wake my baby

För oss i kalla Sverige är det kanske lite synd att inte den här EP:n dök upp i somras då hade den gjort sig grymt bra. Å andra sidan funderar väl inte gänget från Kalifornien på vädret här när de släpper sina plattor …

Hur som helst så är det helt klart låtar som platsar på alla möjliga listor med sommarlåtar – och albumet kickar i gång med den som kanske gör sig allra bäst då Let it go för det är ett sjuhelsikes gung som det här skabandet bjuder på!

Det är en härlig ska-låt med reggae och lite, lite punk – och inte minst ett fantastiskt skönt soft gung.

’Cause no one’s right and no one’s wrong
We should try to carry on
In our hearts, in our souls
Baby we should let it go

Mad Caddies

Här finns ytterligare kanonlåtar som ser till att man blir på gott humör: Waiting for the real thing, Strange days, Dogs of war och Wake my baby. Ja, det blir varenda låt på EP:n. Fast det är så det är. Varenda låt är hur skön som helst.

Dessutom blir det lite skön variation. På Waiting for the real thing får man vibbar från Huey Lewis & The News, Strange days är mer pop med en massa blås och Dogs of war har ett så skönt sound att man vill ta ett danssteg hur illa det än hade sett ut.

Den här EP:n var onekligen ett trevligt sätt för Mad Caddies att fira sitt 25-årsjubileum som band.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Andra EP:n från Sekunderna är här

Nästa inlägg

Black Ink River fortsätter med sin retroflört ...

Senaste om Mad Caddies