Rått, skitigt och energifyllt med The Gasölines

Det är rått, skitigt, energifyllt och för jävla bra!

Så missa inte The Gaslölines nya kanonplatta Death or eternal glory!

5/5

Artist:
THE GASÖLINES
Albumtitel:
DEATH OR ETERNAL GLORY
År:
2022
Genre:
ROCK, ACTIONROCK, HÅRDROCK, PUNK
Bolag:
SPEED CLUB RECORDS

Man kan väl säga att The Gasölines avslöjar sig direkt vad det handlar om när de skickar ut sina låtar.

Bandnamnet från det svensknorska gänget säger direkt att det handlar om högoktanisk rock ’n’ roll. Man kan även kasta i en näve skit, någon känsla av att stå i en svettdoftande pub med vad allt som finns där och bildäck som det sliras med utav bara helvete.

Lite så är det – och det är alldeles jävla underbart!

Det blir tio låtar på The GasölinesSindre Gasöline (sång), Adrian Gasöline (gitarr), Morten Gasöline (bas) och Eiliv Gasöline (trummor) – andra fullängdare Death or eternal glory som redan har funnits att köpa på lp eller cd genom bandet sedan drygt en månad. I december landar den också på alla streamingtjänster.

  1. Rum runner 500
  2. Grand prix
  3. Dragstrip inferno
  4. Raceway war
  5. Hellbreaker
  6. Snakebite
  7. Burnin’ dice
  8. Welcome to my hell
  9. Sunset boulevard
  10. The devil in me

Oj! Det blir full fart direkt när The Gasölines rivstartar albumet, som också är uppföljaren till debuten Cannonball run (2021), med Rum runner 500 – och efter det släpper de inte på gasen en enda gång.

Det här gänget har inte bara kopplat bort bromsarna. De har slängt den skiten … och dieseldoften blir bara starkare och starkare ju mer man lyssnar.

We didn’t invent the wheel on this album either. There’s no need to. Rock will forever kick the elite hipsters’ asses with their man buns, fancy coffee, electric kick scooters and vegan smoothies. This is pure rock ’n’ roll with proper amps, only mics on drums, no autotune, just four guys having a blast in studio.

Morten Gasöline i pressutskicket inför albumsläppet

Varenda låt driver på och efter några lyssningar så känner man sig nästan överkörd av en tradare som sedan har backat tillbaka, bränt lite gummi och mosat en igen.

Samtidigt som det är en jäkla fart blir det ändå ett jäkla gung och det går liksom inte att motstå de här skitiga rock ’n’ roll-låtarna där The Gasölines får med lite allt möjligt. Det blir hårdrock, 1950-tals-rock ’n’ roll och rockablilly, tidig punk och lika tidig garagerock, hårdrock, metal och ännu mer. De trycker i allt de gillar och det är bara till att bocka och buga och tacka för en alldeles makalöst vass platta – som kommer att få dig på gott humör.

Även om det mest är låtar om bilar, racing, spel och kvinnor så avslutar The Gasölines Death or eternal glory med The devil in me och det är något helt annat. Här blir det en låt om en nära vän som kämpade både mentalt och fysiskt. Tyvärr gick vännen, som hann höra låten och som sa ”ja, det är så det är” bort innan skivan släpptes.

Missa för allt i världen inte The Gasölines för det är ändå som de säger, speciellt med all skit som händer i världen, att ”alla behöver mer kickass högoktanig rock ’n’ roll!”

Topp tre? Hell no! Kör plattan från början till slut!

Funfact: Adrian Gasöline är samma Adrian som spelar med Jorn. Han skrev flera låtar på senaste Jorn-skivan Over the horizon radar”.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lite annorlunda - Svart Katt briljerar ändå

Nästa inlägg

Ny underbar låt med underbara Selma & Gustaf