The Long Ryders - Psychedelic Country Soul
4/5
Artist:
The Long Ryders
Album:
Psychedelic country soul
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Cherry Red Records

The Long Ryders är äntligen tillbaka!

The Long Ryders var aktivt under några år på 1980-talet.

Nu är de tillbaka.

Vi får plattan Psychedelic country soul.

Grundarna av alternativ country, The Long Ryders, bildades 1981 Los Angeles. De var dock bara aktiva fram till 1987 och sedan har det mest handlat om korta återföreningar då de har gett vika för fansens önskemål. Under de aktiva åren blev det dock några finfina plattor, inte minst är debutplattan Native sons värd att nämna.

Någon ny musik har därmed inte dykt upp på över 30 år och man trodde väl inte heller att det skulle komma mer från The Long Ryders, men nu är albumet Psychedelic country soul här.

 1. Greenville
 2. Let it fly
 3. Molly somebody
 4. All aboard
 5. Make it real
 6. If you want to see me cry
 7. What the eagle sees
 8. California state line
 9. The sound
 10. Walls
 11. Bells of august
 12. Psychedelic country soul

Bakgrunden till den nya plattan var ett erbjudande de inte kunde motstå. Det kom från bandmedlemmarnas gamla vän Larry Chatman som inte hade glömt bort att The Long Ryders hade hyrt in honom på turné efter turné under 1980-talet. Chatman har hela tiden velat betala tillbaka för det på något sätt. Han är numera Dr. Dres personliga assistent så han fixade så att The Long Ryders fick använda Dr. Dres studio i Los Angeles. Det var ett erbjudande de inte kunde motstå.

Det är med den klassiska line-upen som The Long Ryders är tillbaka: Sid Griffin, Stephen McCarthy, Tom Stevens och Greg Sowders. De ger oss elva nya låtar samt en grym cover av Tom Pettys Walls.

När man lyssnar på albumet kan man nästa tro att tiden har stått still för de här herrarna. Psychedelic country soul är precis lika bra som plattorna de gjorde på 1980-talet – och titeln säger egentligen precis vad det är du får. Det är country, rock, americana, psykedelisk rock, soul och ännu mer som The Long Ryders trycker in i sina låtar. Man kan höra allt från Tom Petty och Roy Orbinson till Bob Dylan i det här.

Plattan snurrar i gång med Greenville och redan här bevisar The Long Ryders att de återigen är att räkna med. Sedan rullar det bara på med klasslåtar och vi har fått ännu en klassiker från det här gänget.

Topp tre? Molly somebody, Greenville och What the eagle sees. Tom Petty-covern får man inte heller missa.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Pet Shop Boys - Agenda EP
Föregående inlägg

Nytt med synthpopduon Pet Shop Boys

Find Me - Angels In Blue
Nästa inlägg

Find Me bjuder på en skön AOR-platta