Bara glädje med Los Fastidios

När Los Fastidios gör sin musik handlar det om en sak i första hand.

Det handlar om att ha roligt – och man kan utan minsta tvekan säga att det hörs på deras senaste platta Joy joy joy.

4/5

Artist:
LOS FASTIDIOS
Album:
JOY JOY JOY
År:
2019

Genre:
PUNK, SKA
Bolag:
KOB RECORDS

Los Fastidios bildades i Verona, Italien, under slutet av 1991. De bjuder på streetpunk, rock ’n’ roll, oi! och ska. Framför allt så bjuder de på skapunk – och det betyder att vi får ett sjuhelsikes gung.

Textmässigt så har de gett oss allt från glada festlåtar till antirasism- och diskrimineringslåtar. Hela tiden ser Los Fastidios till att benen vill sprattla till – och det är ingen skillnad på Joy joy joy.

 1. Ellos dicen mierda
 2. Get the ball rolling
 3. Guarda avanti 2.0
 4. I have a dream
 5. BMX punx
 6. It’s time
 7. A message pour toi
 8. Schönen cafe
 9. Joy joy joy
 10. Rude firm
 11. Il suono della strada
 12. Marichiweu
 13. You

Los Fastidios, som har delat scen med band som Angelic Upstarts, Rancid, Cock Sparrer, Sham 69, Red London, UK Subs, Bouncing Souls och Real McKenzies, har en vana att göra låtar på andra språk (italienska, spanska och franska) än engelska och det kan väl ställa till det lite för en som gillar att ha lite koll på vad det handlar om.

Fast det fungerar bra ändå. Ellos dicen mierda har ett sådant skönt gung att man alltid kan låtsas att man har koll …

När Get the ball rolling kickar i gång så åker smilbanden rakt upp till ögonbrynen. Plötsligt är man med på ett annat sätt och det är en urskön skalåt.

Sedan blir man ju inte direkt ledsen när Paul Heaton finns med och sjunger på spåret I have a dream. It’s time är en annan sylvass låt. Det har ett lite mer rockigt sound och det är lite mer oi! över det hela, men den bryter av på ett riktigt bra sätt. Vill du ha en riktigt skön feelgood-låt så kan det vara läge att dra i gång Joy joy joy.

Plattan innehåller hela 13 spår och den sista lär få den som gillar The Specials att småle …

Gillar du Los Fastidios så bara måste du kolla upp The Interrupters som är ett makalöst bra band.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Alarm har gjort ett av årets bästa album

Nästa inlägg

En suverän platta, The Dangerous Summer!

Senaste om Los Fastidios