Lite rockigare – lika bra från The Rumjacks

/

The Rumjacks är minst sagt ett flitigt band.

De släpper skiva på skiva och låt på låt.

När de nu ger oss Whitecaps blir det dessutom ett jävla drag.

5/5

Artist:
THE RUMJACKS
Albumtitel:
WHITECAPS (SINGEL)
År:
2022
Genre:
PUNK, CELTIC

2021 kom det brutalt fina albumet Hestia som också var The Rumjacks första med Mike Rivkees (Mickey Rickshaw) som sångare.

Tidigare i år fyllde de på med åttaspårs-EP:n – vilket alla andra skulle kalla för en fullängdare – Brass for gold och nu är The Rumjacks dessutom aktuella med den kommande split-EP:n tillsammans med Flatfoot 56 där det totalt kommer att bli sex låtar.

The Rumjacks finns på A-sidan med låtarna Whitecaps, Fifth ward firestorm och What was your name in the states. Flatfoot 56 låtar är Mud, Sorry och Trouble.

Nu ger The Rumjacks oss en singel från EP:n och Whitecaps bjuder på ett sjuhelvetes drag! Det är rockigare, tynger och lite mer ilsket än vad vi är vana att höra från det här celticpunkgänget. Fast vet ni vad? Det spelar ingen som helst roll! Whitecaps är en ruggig punklåt som sätter sig direkt.

The song is vaguely about the rise of far right nationalist movements. White caps meaning rough waters due to high wind … but also could be interpreted as KKK hoods. It just means something big and bad is coming politically. I wrote it based on seeing swastikas all over Eastern Europe. As a Jew, it rattles you to the core to know people want you to not exist.

Mike Rivkees på The Rumjacks Youtube-kanal

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Eddie Vedder gör en ny finfin soloplatta

Nästa inlägg

Än finns lite bett i hammarslagen

Senaste om The Rumjacks