The Happy Suns debutplatta är här

Varför inte testa lite psykedelisk shoegaze/postpunk från Österrike och Wien?

Då är det The Happy Suns självbetitlade platta du ska dra igång.

4/5

Artist:
THE HAPPY SUN
Album:
THE HAPPY SUN
År:
2019
Genre:
ROCK, ALTERNATIVE
Skivbolag:
NOISE APPEAL RECORDS

The Happy Sun släpper en ny platta. Foto: Pressbild

Gerhard Potuznik, som ligger bakom The Happy Sun, är en nyckelfigur när det handlar om elektronisk och alternativ musik i Österrike.

Han har släppt åtta soloalbum, ett antal med tolvor och andra cd-plattor plus att Potuznik har producerat plattor åt alla möjliga band.

När han inte har gjort elektronisk musik med GD Luxxe eller varit i gång med andra projekt så har Potuznik grävt lite i sina musikaliska rötter. Han återupptäckte musik som han hade gjort med två kassettbandspelare, någon billig elgitarr och någon ännu billigare trummaskin. Det han hörde där var någon blandning av The Cure, Wire, Hüsker Dü, Joy Divison och Sisters Of Mercy. Det hade dock ingenting gemensamt med GD Luxxe så det var då The Happy Sun fick se dagens ljus.

Debutplattan innehåller tolv låtar:

 1. Alien girl
 2. All your colours fade into me
 3. On a rail
 4. Summerrain
 5. The smiling enemy
 6. Rabbit gang
 7. Stars without fame
 8. Born to realize
 9. Red
 10. Evil heart
 11. Harmonize
 12. The house on Highland avenue

Det här är några ruskigt sköna låtar som verkligen kastar en tillbaka i tiden. Det känns verkligen som om The Happy Sun hyllar The Cure, Hüsker Dü, Joy Divison och Sisters Of Mercy med det här.

Det är lite mörkt, det är lite stökigt, det är lite elektroniskt, men framför allt så är det faktiskt lättlyssnat. Det känns nästan som om The Happy Sun är kvar på 1980-talet – och det ska man bara se som något positivt!

För The Happy Sun är det dock knappast någon retromusik. De öppnar snarare en ny dörr där man ser till att ge nytt liv i postpunk, powerpop, alternativ rock och indierock. Det gör de också – och de gör det på ett sådant sätt att man liksom bara vill höra The Happy Sun mer och mer och mer!

Topp tre? Alien girl, The smiling enemy och Evil heart.

Albumet släpptes den 27 september.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mörkt, avskalat och stundtals strålande, Nick Cave!

Nästa inlägg

Studioplatta nummer fem av Foy Vance