At The movies – ett projekt ni inte vill missa!

/

Vad gör man när man sitter i karantän?

Tja, många musiker har bjudit på alla möjliga projekt.

Här är ett till: At The Movies – och det är alldeles lysande!

När stora delar av världen har varit satt under lockdown har förmodligen väldigt många av befolkningen valt att se på alla möjliga filmer.

Det var då det slog Chris Laney att det har gjorts en jäkla massa bra filmmusik. Så efter ett snack med Allan Sørensen kontaktade de några polare om de ville vara med i projektet At The Movies – som helt enkelt gör om låtar från alla möjliga filmer.

Och de fick med sig ett helt gäng med vassa musiker … Björn Strid, Linnéa Vikström, Morten Sandager, Pontus Egberg och Pontus Norgren.

När At The Movies nu väljer att göra om en av de bästa låtarna som Tina Turner har gjort – We don’t need another hero som är med i filmen Mad Max Beyond thunderdome från 1985 – har de dessutom med Ronnie Atkins (Pretty Maids), Bruce Kulick (Grand Funk Railroad, ex-KISS) och Jacob Hansen (som kanske är mest känd för att ha producerat Volbeats album).

Det här är en så sjukt skön version! Det är lika soft som med Tina Turner, men med Ronnie Atkins som sångare känns det nästan som en ny låt. Det är melodiös hårdrock som låter makalöst bra! När det gäller covers så tillhör den här låten en av de bästa som har gjorts under 2020.

We don’t need another hero
We don’t need to know the way home
All we want is life beyond the thunderdome

At The Movies

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

LVGER - som en bisvärm runt öronen

Nästa inlägg

Captain Black Beard - snäppet bättre igen!

Senaste om At The Movies