Hackney diamonds är ren klass från Stones

Nytt material.

Eget material.

Smått lysande material.

The Rolling Stones är tillbaka!

5/5

Artist:
THE ROLLING STONES
Albumtitel:
HACKENY DIAMONDS
År:
2023
Genre:
ROCK
Skivbolag:
POLYDOR RECORDS, PROMOTONE, UNIVERSAL

Det var 1962 som The Rollling Stones bildades i London. Tre år senare hade de sin första internationella ”number 1 hit” med (I can’t get no) Satisfaction.

Spola bandet fram till oktober 2023 och de har precis släppt nya fantastiska låtar och ännu en platta i en lika lång som bra diskografi – och den som trodde att gamlingarna i Stones har börjat bli trötta på att göra rockmusik kan bara glömma det.

Hackney diamonds är klass – och det bästa som bandet har gjort på många år!

 1. Angry
 2. Get close
 3. Depending on you
 4. Bite my head off
 5. Whole wide world
 6. Dreamy skies
 7. Mess it up
 8. Live by the sword
 9. Driving me too hard
 10. Tell me straight
 11. Sweet sounds of heaven
 12. Rolling stone blues

På de här låtarna blir det också en del överraskningar. The Rolling Stones – som numera är Mick Jagger, Keith Richards och Ronnie Wood – har bjudit in Lady Gaga, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder och den tidigare bandmedlemmen Bill Wyman för att hjälpa till på en del låtar. Dessutom har den bortgångne trummisen Charlie Watts haft ett finger med i spelet.

Det blir klassisk Stones rock ’n’ roll. Det blir inte så jäkla superbluesigt som de kan göra det ibland – och för min del så är helt rätt.

The Rolling Stones kickar i gång albumet med Angry. Och redan när man hör gitarrsoundet så är det en given succé. En lysande låt och givetvis också en lysande start som direkt skickar upp förhoppningarna rakt upp i taket. Och de gör inte någon besviken … Att herrarna Jagger, 80, Richards, 79, och Woods, 76 låter så här bra fortfarande är otroligt imponerande! De bara radar upp klasslåtar på sitt nya album!

Get close och Bite my head off (där Paul McCartney är med) är två bålsköna rock ’n’ roll-pärlor. Depending on you är en fantastisk Stones-ballad där Mick Jagger fortsätter att briljera bakom mikrofonen.

Fast man ska väl inte säga annat än att man blir glad när gubbarna drar upp tempot och öser på lite extra som de gör i Whole wild world och Mess it up. Dessutom: Sicket jävla gung! Den sistnämnda känns fasiken nästan som en ny Start me up!

Sedan är det ju kul att höra Driving me too hard som har en countrykänsla – och I like it a lot!

Det enda som jag inte gillar med det här albumet är den avslutande låten. The Rolling Stones väljer att göra en blueslåt som Muddy Waters spelade in 1950, Rolling stone blues. Vi fick en massa bluescovers på Blue & lonesome (2016) och det räckte med det … fast varför gnälla för mycket en sådan här dag? Det är en makalöst fin platta!

Topp fem? Mess it up, Whole wide world, Depending on you, Angry och Driving me too hard.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lars Winnerbäck överraskar på nya plattan

Nästa inlägg

Äntligen! The Gaslight Anthem är tillbaka!

Senaste om The Rolling Stones