Inhaler – ett väldigt spännande indierock-band

Här kommer ett spännande rockband.

De heter Inhaler och man kan dra en eller två paralleller till U2 här …

4/5

Artist:
INHALER
Albumtitel:
IT WON’T ALWAYS BE LIKE THIS
År:
2021
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC, POLYDOR RECORDS

Inhaler tog sina första stapplade steg 2012 då grabbarna gick på college i Dublin. De tog dock namnet Inhaler först 2015 och strax efter det anslöt Josh Jenkinson till bandet där Elijah Hewson, Robert Keating och Ryan McMahon redan fanns.

Och där kanske någon hajar till? Elijah Hewson är son till U2-legendaren Bono (Paul David Hewson).

För en tid sedan släppte Inhaler sin debutplatta – och det är en minnesvärd sådan.

 1. It won’t always be like this
 2. My honest face
 3. Slide out the window
 4. Cheer up baby
 5. A night on the floor
 6. My king will be kind
 7. When it breaks
 8. Who’s your money on? (Plastic house)
 9. Totally
 10. Strange time to be alive
 11. In my sleep

Man kan onekligen höra lite av Bono i Elijah Hewsons sång. Det är ingen kopia, men spåren finns där.

Soundet som Inhaler ger oss är indierock. Det blir indierock där det även finns folkrocktoner och en del 1980-talskänsla med. Inhaler påminner lite, lite smått om klassiska versioner av såväl U2 som The Alarm – och det är väl ett gott betyg om något?

Debutalbumet – som direkt klättrade upp på förstaplatsen på den irländska albumlistan – inleds på bästa sätt med titelspåret It won’t always be like that och man blir inte så lite nyfiken av att höra det här. Den låten är dessutom rockig och ganska synthig.

My honest face tar vid och när den tuggar i gång så är man såld för det är en ruggig låt! Var det någon som nämnde Bono? Nu var det absolut inte menat som någonting negativt, men älskar man U2 så gör man och Inhaler borde få väldigt många fans gratis på grund av det … och den skaran lär växa så fort plattan har börjat spridas stort för vilken jäkla debut detta är!

Här finns även silkeslena Slide out the window, Who’s your money on? (Plastic house) med den härliga basen och Totally där synthen får glimra lite extra precis som den får göra i Cheer up baby.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nära hjärtklappning av Gordon och Mascis

Nästa inlägg

Popundret Olivia Rodrigos succéår