The Grand 95 släpper nya plattan Nowhere

The Grand 95 släpper sin fjärde platta.

Då blir det en soft och skön rockplatta som har en stark dragning åt americana.

4/5

Artist:
THE GRAND 95
Album:
NOWHERE
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
NOWHERE

Bolidenbandet släppte sitt självbetitlade album The Grand 95 2011 och innan dess hade de varit i gång under flera år. Sedan har de fortsätt att släppa album, men nu har det gått runt fyra år sedan Northern lights dök upp.

Fast nu är det alltså dags för tio nya låtar.

  1. Shores
  2. Nowhere
  3. The fields we walked
  4. Newscast blues
  5. Something better
  6. Nightly roads
  7. The new country
  8. Somewhere deep below
  9. A good day
  10. All we have is now

Ska man placera in detta i ett fack så är det utan tvekan i americana det hamnar. Det hamnar i ett fack där det ligger ett gäng bra americanaplattor – för det låter jäkligt bra det här som The Grand 95 ger oss.

Det är dock inte klassisk americana rakt igenom. The Grand 95 vrider till det på sitt eget sätt och blandar in rock, country, akustisk rock och folkrock i det. Strunt i samma hur man ser på det … vill du ha en bra soft och känslosam platta så är helt klart detta band värt din uppmärksamhet.

Topp tre? Newscast blues, som handlar om att bli deprimerad av nyheterna, Shores och A good day.

The Grand 95
Andreas Eriksson (sång, gitarr)
Michael Bergvall (gitarr)
Olof Almqvist (gitarr, klaviatur)
Jimmy Larsson (bas)
Tommy Nilsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hardcore och ska från The Suicide Machines

Nästa inlägg

Ny Larson låter precis lika bra som tidigare ...