En intensiv dödsdisco-dänga från KÅRP!

När hela världen stängdes ned på grund av covid-19-pandemin valde KÅRP att kliva in i studion igen.

Nu får vi höra vad de har gjort där …

4/5

Artist:
KÅRP
Albumtitel:
IT LOOKS BAD (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ELEKTRONISKT
Skivbolag:
KÅRP

Det var i februari 2020 som KÅRP, ett Göteborgsbaserat musikkollektiv som släppte sin debutplatta Album 1 2019, inledde sin turné på en scen i Los Angeles. Sedan hann de bara med att ta sig tillbaka till Skandinavien och göra en spelning i Oslo innan pandemin satte stopp för fler musikfester.

I stället klev KÅRP in i studion och där har de varit flitiga och nu har de inte bra en eller två nya skivor. KÅRP har gjort tre EP:s – en apokalypstrilogi, en serie om tre skivor som tar sin utgångspunkt i undergångens tre stadier kaos, tystnad och den nya världen – där den första, Kris, släpps den 27 januari.

KÅRP släpper ny musik. Foto: Karin Lychou

Jordens medeltemperatur ökar i stadig takt, glaciärer och permafrost tinar och till följd ser vi översvämningar, skogsbränder som härjar och sätter människor på flykt. Krigen rasar och de som kan åker hem. De som inte har ett hem springer för livet men blir inte insläppta någonstans, samtidigt skjuter polisen svarta medborgare och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning utan att straffas. Apokalypsen är redan här. KÅRP har bara plockat upp den och lyft den mot solljuset för att kunna se den klarare.

KÅRP

Det är från den EP:n som It looks bad är hämtad – och det låter för jäkla bra!

KÅRP ger oss elektronisk musik som både är tung och melodisk plus att det är en jävla massa synthslingor – och det måste man bara älska.

Det är lite som de själva beskriver det: Dödsdisco! Det är riktigt skön dödsdisco som sätter fart på benen!

Så höj volymen och dra i gång It looks bad!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Popundret Olivia Rodrigos succéår

Nästa inlägg

Diskopunk är rockigare och punkigare än någonsin