Danko Jones – en sann power trio

Danko Jones har rockat skiten ur oss i 25 år.

De lär förmodligen fortsätta att göra det i 25 år till.

4/5

Artist:
DANKO JONES
Albumtitel:
POWER TRIO
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
MATE IN GERMANY

Danko Jones hårdrocks- och power-trion som har varit i gång sedan 1996 och när det kanadensiska bandet nu firar 25 år gör de det med sin tionde studioplatta.

 • Born a lion (2002)
 • We sweat blood (2003)
 • Sleep is the enemy (2006)
 • Never too loud (2008)
 • Below the belt (2010)
 • Rock and roll is black and blue (2012)
 • Fire music (2015)
 • Wild cat (2017)
 • A rock supreme (2019)
 • Power trio (2021)

Det här gänget är så jävla pålitligt!

Varje gång de släpper någonting vet man egentligen hur det kommer att låta. Det blir deras hårdrock som både har punkkänsla och punknerv. Det blir deras rock ’n’ roll med både fart och attityd.

Visst, de försöker kanske in få nobelpriset i litteratur, men det är verkligen skitsamma! Det är inte därför du vill höra Danko Jones – utan här vill du ha ett jävla ös och texter som man kan sjunga med efter en öl eller två.

Fast det fungerar givetvis lika bra att bara dra i gång för att kroppen ska komma till liv på morgonen eller eftermiddagen för den delen – och det gör den definitivt med de här tio låtarna på Power trio.

 1. I want out
 2. Good lookin’
 3. Saturday
 4. Ship of lies
 5. Raise some hell
 6. Blue jean denim jumpsuit
 7. Get to you
 8. Dangerous kiss
 9. Let’s rock together
 10. Dangerous kiss
 11. Start the show

Det är låtar som ”kicks ass” och det är låtar med ett skönt smattrande på trummorna, feta gitarriff – som gör att man vill spela luftgitarr – och inte minst så ser basen till så att det blir ett skönt gung.

Det är så i låt efter låt och det går verkligen inte att lyssna på det här på en vettig volym. Det ska maxas när Danko Jones, John ”J.C.” Calabrese och Rich Knox trycker på i låt efter låt.

De varierar sig dock en del i soundet på låtarna. I want out är en ”kick ass”-rock ’n’ roll-låt med en fet punk-känsla. Saturday är hårdrock med grymt sköna gitarriff.

Good lookin’ är en party-låt medan Ship of lies inte alls håller samma snabba tempo samtidigt som det är ett grymt gung. I Raise some hell blir det nästan någon somrig poprock – och den låten kanske sticker ut som den mest annorlunda denna gång.

Danko Jones växlar dock snart in på rätt spår igen för vilka låtar Blue jean denim jumpsuit och inte minst Get to you är – och det fortsätter så hela vägen in i mål.

Avslutningen är närapå brutal! De sista sex låtarna – Blue jean denim jumpsuit, Get to you, Dangerous kiss, Let’s rock together, Dangerous kiss och Start the show – rockar som fan. Det är verkligen ett Danko Jones i absolut högform!

Topp tre? Start the show, Get to you och Dangerous kiss.

Danko Jones
Danko Jones
(sång, gitarr)
John ”J.C.” Calabrese (bas)
Rich Knox (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Screen violence - nytt och suveränt med Chvrches

Nästa inlägg

Det räcker med att vara två ...

Senaste om Danko Jones