Ny platta och ny sångare för Cruzh

Ny platta.

Ny sångare.

Cruzh är tillbaka med Tropical thunder.

3/5

Artist:
CRUZH
Albumtitel:
TROPICAL THUNDER
År:
2021
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

När glamrockarna TrashQueen lade ned skulle delar av bandet bilda ett nytt band. Anton Jönsson och Dennis Butabi Borg tillsammans med Tony Andersson blev Cruzh 2013. Tre år senare kom Cruzhs debutalbum.

Nu är det dags för en ny platta och då är det med Alex Waghorn bakom mikrofonen. Han har dock varit med ett tag och Waghorn kunde höras redan 2019 då han gjorde an akustisk version av Aim for the head.

 1. Tropical thunder
 2. We go together
 3. Turn back time
 4. Are you ready?
 5. Cady
 6. New York nights
 7. All you need
 8. Line in the sand
 9. Moonshine bayou
 10. Paralyzed
 11. N.R.J.C.

Cruzh ger oss AOR/melodiös hårdrock. Det är ganska soft och mjukt catchigt så det passar alldeles utmärkt att dra i gång så här på sommaren.

Det är småskönt mest hela tiden – och man får småvibbar från allt från Def Leppard till Europe och Bon Jovi – och låtarna är bra. Det lyfter dessutom ett par gånger.

Första gången det gör det är direkt med titelspåret Tropical thunder som kanske är den tyngsta låten på plattan.

Nästa gång är med We go together som också är plattans bästa spår. Den är soft och brutalt catchig – och vilken refräng! Lägg till ett skönt gitarrlirande och ett härligt trumsound.

Turn back time är även det en härligt catchig sak och keyboardslingorna, från Erik Wiss, på New York nights gör att man omgående blir nyfiken på den låten.

Cruzh
Alex Waghorn
(sång)
Anton Jönsson (gitarr)
Dennis Butabi Borg (bas)
Matt Silver (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sweet Teeth debuterar med Acid rain

Nästa inlägg

Nytt, annorlunda och otroligt bra av The Killers

Senaste om Cruzh