Nu blir det svensk disco med Tomode!

Här kommer en musikstil som man inte direkt drar i gång varje dag …

Just i dag blir det svensk disco med Tomode!

4/5

Artist:
TOMODE
Albumtitel:
SYNERGY (EP)
År:
2021
Genre:
DISCO, POP
Skivbolag:
RIPTIDE RECORDS

Tomode släpper EP:n Synergy. Foto: Maria Cruseman

Sommaren har Sverige i ett stadigt grepp och då passar det alldeles utmärkt att dra i gång Tomodes debut-EP. Det är en EP som är full av härlig sommardisco som gör att nostalgivibbarna kickar in.

  1. Synergy
  2. Destiny no. 20
  3. Golden retriever
  4. Inside out
  5. Autostrada

Det är fem funkiga discolåtar – där Destiny no. 20, Autostrada och och Golden retriever är släppta som singlar sedan tidigare – som Stockholmsduon Carl Leandersson och Viktor Westerberg ger oss.

Den där basen är så medryckande att man inte kan sitta still i solen! Det är disco-trummor, rytmiska gitarrer och 1970-talsstråkar som gör att du verkligen vill röra på dig. Du vill helst göra det intill en pool och med en paraplydrink i handen.

Det fem fem kanonlåtar, men 1980-talsdoftande Syngergy är rena giftet! Man höjer och höjer på stärkaren för att föröka gunga med i den här makalöst sköna grooven …

Det funkiga soundet i Destiny no. 20 gör att man börjar tänka på 1970-talet och den instrumentala Auostrada är så synthig att Koto har varit stolt över den.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Exit wounds är en av The Wallflowers bästa plattor

Nästa inlägg

Så bra att man kan dö!