En hel stad sjunger med i Galway girl

/

Ibland behöver man bli på gott humör.

Då får man ta till det bästa artilleriet som finns i musikväg.

Här har ni en video som tillhör de absolut bästa jag någonsin har sett när det gäller att få en feelgood-känsla …

Nu kan man ju inte ta ifrån Steve Earle att han gör låten, i original, alldeles otroligt bra. Låten har hunnit bli 20 år gammal och den finns med på hans platta Transcendental blues. Låten är bygger på ett tillfälle då han träffade en vacker mörkhårig tjej …

Har du någonsin varit i Dublin så vet du hur det är där. Galway girl spelas överallt. Alltid. Varje dag hör man den på någon av de tusentals pubar som finns där – och man blir lika glad varje gång den spelas.

Här är det Sharon Shannon, som också finns med på originalet, som gör låten tillsammans med Mundy och Galway Town. Inspelningen skedde den 11 juni 2016 i Galway, Irland, som ligger runt 20 mil från Dublin.

Det är overkligt häftigt att se över 15 000 personer, däribland Sharon Shannon, Mundy, We Banjo 3, Amazing Apples, Roisin Seoighe, Lackagh Comhaltas, Galway Rose Rosie Burke och tusentals andra musiker och fans, göra en gatuversion av denna låt.

I took a stroll on the old long walk
Of a day-I-ay-I-ay
I met a little girl and we stopped to talk
Of a fine soft day-I-ay-I-ay
And I ask you friend, what’s a fella to do?
Because her hair was black and her eyes were blue
And I knew right then, I’d be takin’ a whirl
Down the Salthill Prom with a Galway girl

Steve Earle

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

John Fogerty och hans barn gör Green river

Nästa inlägg

Gathering Of Kings - lika bra nu som på debuten