/

”Nu känns det som om vi verkligen har någonting bra på gång”

Det har hänt en hel del sedan Reach släppte sitt debutalbum 2015.

Bandet har blivit en powertrio och det låter inte riktigt låter som förr …

– Nu känns det som om vi verkligen har någonting bra på gång, säger trummisen Marcus Johansson.

Ni släppte ert debutalbum Reach out to rock 2015. Den nya plattan The great divine låter annorlunda. Det här känns helt klart tyngre. Är det en medveten utveckling?

– Ja, det är en medveten utveckling! Vi har vid det här laget hållit på med bandet i några år. Nu på senare tid har vi mer hittat oss själva och vad vi vill göra. Vi har också allihopa i bandet blivit bättre musiker sen den första skivan så att den låter annorlunda har kommit naturligt på grund av hur vi alla har utvecklats som artister och musiker.

Det känns också som om The great divine är lite mer välgjord på något sätt? Det är absolut ingen kritik mot det förra albumet, men det känns som om ni har tagit ett steg där också?

– Helt klart! För att kunna återspegla den lite annorlunda tyngre stilen vi har på nya plattan behövde vi ta in en riktigt bra producent. Det landade på Jona Tee som till vardags spelar keyboard i H.E.A.T Han är en fantastisk producent och låtskrivare. Sen har vi haft Tobias Lindell (Mustasch, Europe) som mixat albumet så de två är väldigt viktiga anledningar till att albumet låter så bra som det gör.

Ludvig, som har blivit en helt grymt bra sångare, tog över micken och vi tog in en av våra bästa vänner på bas.

Det har hänt en del med bandet också. Ni har blivit en trio? Berätta!

– Under hela 2015 så spelade och turnerade vi väldigt mycket och intensivt. Under den perioden började bandet delas upp i två läger där folk ville olika saker och så vidare. Jag och Ludvig som hade startat bandet kände att det inte riktigt hade blivit vad vi hade tänkt oss av det. Sedan hoppade basisten av på grund av att han hade ledsnat på att spela. Då bestämde jag och Ludvig att vi skulle prova något annorlunda. Ludvig, som har blivit en helt grymt bra sångare, tog över micken och vi tog in en av våra bästa vänner på bas. Och nu känns det som om vi verkligen har någonting bra på gång.

Har arbetet med att göra er musik förändrats på grund av det?

– Nu för tiden sköter Ludvig det mesta av låtskrivandet så det är väl det som har förändrats. Sen så har vi alla blivit bättre musiker sen förra skivan så det funkar mycket enklare att jobba över huvud taget numera!

Reach
Reach släppte plattan The great divine för ett par månader sedan.

Kom med ett musiktips. Vilka tre plattor måste man ha hört?

– Just nu pumpar jag senaste Judas Priest-plattan Firepower som är grymt bra! I övrigt skulle jag säga Black Sabbath – Vol 4, Judas Priest – Painkiller och Rammstein – Liebe ist für alle da.

Jag gillar verkligen den nya plattan. Vissa låtar känns tyngre samtidigt som det melodiösa finns kvar. Var det ett medvetet val att göra så?

– Va roligt! Tackar! Vi har kommit fram till vad vi verkligen vill göra för musik, vi alla har olika influenser och favoritband så att soundet blev som det blev har mycket med det att göra.

Vad var svårast i arbetet med att göra plattan?

– Allt har flutit på och känts jättebra så det är svårt att komma på någonting som känts svårare faktiskt.

Off the edge och One life är två av flera favoriter på plattan för min del. Vad kan ni säga om dem?

– Va roligt! Jag känner samma här. Det är två grymt bra låtar helt enkelt! Melodiskt och hittigt på samma gång plus att alla kan sjunga med.

Vi har ett Gary Moore-tributeband vid sidan av Reach som vi är ute och spelar med ibland!

Om du får välja ut två låtar från The great divine som du känner lite extra för. Vilka blir det?

– Jag väljer Into tomorrow och Off the edge, en hårdare hårdrocksdänga och en lite mer melodiös popdänga. Jag tycker dom två låtarna visar på bredden i vår musik!

Berätta tre saker som läsarna förmodligen inte vet om er!

– Vi har ett Gary Moore-tributeband vid sidan av Reach som vi är ute och spelar med ibland!

Låtordningen på plattan. Hur kommer man fram till den? Är den viktig för er?

– Det gäller att blanda tempon och typ av låt på ett bra sätt så att man känner att det händer någonting när man lyssnar på plattan och inte ledsnar!

Vad skulle du/ni göra om du/ni fick vara osynlig för en dag?

– Antagligen något dumt …

Är det någon/några låtar från plattan som du/ni ser fram lite extra mycket att få spela live? Varför just dem?

– Allihop som vi har med i setlisten. Alla låtar är roliga att spela och funkar rent livemässigt så det är svårt att välja bara nån!

Att få skapa nånting eget känns alltid jävligt coolt.

Vad är det roligaste med att göra en rockplatta?

– Att få skapa nånting eget känns alltid jävligt coolt.

Var tror/hoppas du att Reach befinner sig om tio år?

– Turnerar över världen och släpper skivor!

 

Här finns Reach på Spotify:

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Stray Bullets - sleazerock från Italien

Nästa inlägg

Bonfire sparar inte på krutet

Senaste om Intervjuer