Dead Boys gör en nyinspelning 40 år senare

För 40 år sedan skickade punklegendarerna Dead Boys ut sin debutplatta Young, loud and snotty.

Nu är de tillbaka med en nyinspelning av det klassiska albumet.

4/5

Artist:
DEAD BOYS
Albumtitel:
STILL SNOTTY: YOUNG, LOUD AND SNOTTY AT 40
År:
2017
Genre:
PUNK
Skivbolag:
PLOWBOY RECORDS

Dead Boys bildades 1976 i Cleveland, Ohio, och räknas som en av pionjärerna inom den amerikanska punkmusiken tillsammans med band som New York Dolls, The Ramones och Richard Hell & The Voidoids. Dead Boys gjorde sig kända som ett av de mest röjiga och våldsamma punkbanden under den tiden.

Men redan 1979, efter plattorna Young, loud and snotty (1977) och We have come for your children (1978), lades bandet ned. Efter det gjordes det flera återföreningar: 1986, 2004 och 2005.

När Dead Boys debutplatta nu firar 40 år så är det dags att skaka liv i bandet igen. Cheetah Chrome och Johnny Blitz, som var med och grundade bandet, är tillbaka med en ny line-up och en nyinspelning av Young, loud and snotty.

  1. Sonic reducer
  2. All this and more
  3. What love is
  4. Not anymore
  5. Ain’t nothin’ to do
  6. Caught with the meat in your mouth
  7. I need lunch
  8. High tension wire
  9. Down in flames

Originalsläppet var faktiskt egentligen en demoplatta och ingen av bandmedlemmarna hade ens varit i en studio och spelat in en låt. Deras tanke var att de skulle spela in plattan på nytt, i en studio. Skivbolaget sa nej. De ville ha plattan som den var.

Men 40 år senare gick Cheetah Chrome, Johnny Blitz och de andra (Jason Kottwitz, Ricky Rat samt sångaren Jason Hout) in i studion och gjorde det som Dead Boys hade tänkt göra för så längesedan.

Och det låter bra. Visst, debuten har blivit mer än en klassiker, men det här går inte av för hackor heller.

Det är låtar som både är arga och romantiska. Det är klassisk punkrock, det är punkrock som man gjorde det förr i tiden – och det håller utan tvekan även i dag.

Det är en jämn platta så det är svårt att gräva fram någon favorit, men What is love och Not anyone är lysande låtar precis som I need lunch där man kan höra lite Social Distortion och Soul Asylum.

Det här är inte bara en platta för det gamla gardet. Det här är en platta för alla som gillar punkrock.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Album nummer fem från Shout Out Louds

Nästa inlägg

The Waterboys tar ut svängarna ...