LANY låter lika fantastiskt bra varje gång

LANY är tillbaka med sin tredje fullängdare.

Vi får Mama’s boy – och det låter minst lika bra som de två tidigare albumen …

5/5

Artist:
LANY
Albumtitel:
MAM’S BOY
År:
2020
Genre:
ALTERNATIV, ROCK, INDIE, POP
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC, POLYDOR RECORDS, SIDE STREET ENTERTAINMENT

Los Angeles-bandet LANY, som är akronym for Los Angeles New York, bildades 2014 i Nashville och de har släppt två finfina album i LANY (2017) och Malibu nights (2018).

Nu är det alltså dags för album nummer tre och Mama’s boy där vi får 14 låtar. Det är 14 varma låtar.

 1. You!
 2. Cowboy in LA
 3. Heart won’t let me
 4. If this is the last time
 5. I still talk to Jesus
 6. Paper
 7. Good guys
 8. Sharing you
 9. Bad news
 10. When you’re drunk
 11. Anything 4 U
 12. Sad
 13. (What I wish just one person would say to me)
 14. Nobody else

LANY är ett sådant där band där det är svårt att säga att ”detta är pop”, ”detta är indie” eller ”detta är alternativ rock”. LANY blandar in allt möjligt i sina låtar och man kan höra allt från drömpop och indiepop till synthpop och alternativ rock i deras låtar.

Det kanske låter som en märklig blandning, men det är det inte. Det låter väldigt, väldigt bra – och sedan man hörde dem första gången så har det blivit ett favoritband. De gör det så jäkla bra och när man dessutom får en varm känsla av detta så blir man på gott humör.

LANY, som består av Paul Klein, Jake Goss och Les Priest, har skickat ut en del singlar från plattan och varenda låt har varit kalasbra. Inte minst när de gör en kärleksförklaring till familjen i den känslomässiga If this is the last time. Det är soft och gitarrsoundet är makalöst skönt i den här softa och melankoliska alternativa rock/indiepop-låten.

If this is the last time please come close
I love you with all my heart, you know
I don’t wanna cry, I’m bad at goodbye
If this is the last time

Then let’s do the things we always do
Like go to the mall and buy some shoes
I don’t wanna cry, I’m bad at goodbye
If this is the last time

LANY

Här finns fler låtar som verkligen kan värma en nedslagen själ: When you’re drunk, Heart won’t let me, Sharing you, Cowboy in LA, Anything 4 U, You! – och det finns fler. Då blir detta det starkaste albumet som LANY har gett oss.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Future Islands släpper sin femte studioplatta

Nästa inlägg

Vilken jäkla cover, Mikey And His Uke!

Senaste om LANY