Ny platta med The O’Reillys And The Paddyhats

Det är banjo, flöjt, mandolin, dragspel och fiol.

Japp, det är The O’Reillys And The Paddyhats som släpper sin fjärde fullängdare: Dogs on the leash.

4/5

Artist:
THE O’REILLYS AND THE PADDYHATS
Album:
DOGS ON THE LEASH
År:
2020
Genre:
PUNK, CELTIC
Bolag:
METALVILLE

The O’Reillys And The Paddyhats, som bjuder på irländsk folkpunkrock direkt från Tyskland har varit flitiga med att släppa sina plattor. De drog i gång 2011 och släppte sin debutplatta fem år senare. Totalt har det blivit fyra plattor sedan 2016.

 • Seven hearts one soul (2016)
 • Sign of the fighter (2017)
 • Green blood (2018)
 • Dogs on the leash (2020)

Det är en bra samling plattor som The O’Reillys And The Paddyhats har i sin diskografi, men jag undrar om inte Dogs on the leash kan vara det bästa som de har gjort så här långt? Det känns som om det är det mest jämna albumet i alla fall.

 1. Dogs on the leash
 2. Here it goes again
 3. James Brian
 4. Hobo of Mitchelstown
 5. Millions
 6. Ferryman
 7. From Dublin to Moscow
 8. Overtime work
 9. Captain without a ship
 10. Beautiful fear
 11. Back home in Derry
 12. Shoe shine boy
 13. Farewell

Nu är det väl inte som så att The O’Reillys And The Paddyhats bryter ny mark. Lyssnade du på deras förra platta så har du koll på dem. Det är det vi får även nu.

Det irländsk folkpunkrock med banjo, flöjt, gitarr, mandolin, dragspel, fiol och mer – och givetvis fotstampsgung och sjunga med-refränger. De gör det på ett alldeles utmärkt sätt – och man vill både hoppa, studsa och skåla till detta – vilket betyder att detta är en platta för den som gillar Dropkick Murphys och Flogging Molly.

Topp tre? Overtime work, Millions och Hobo of Mitchelstown. Det får bli en till … Beautiful fear, men som sagt, detta är en väldigt jämn platta och det finns inte en låt här som inte skulle kunna släppas som singel.

The O’Reillys And The Paddyhats
Sean O’Reilly
(sång, gitarr, flöjt)
Dwight O’Reilly (banjo, dragspel, mandolin, gitarr)
Connor O’Sullivan (gitarr)
Mia Callaghan (violin)
Jan McFlannigan (munspel, washboard)
Fitzgerald O’Brien (bas)
DR Bones (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nö Class ger oss rena smällkaramellen

Nästa inlägg

VEGA bjuder på några grymma toppar

Senaste om The O'Reillys And The Paddyhats