Pubrocksgung och fotstampsrytmer

Ja!

Äntligen!

Flogging Molly är tillbaka med en ny platta!

4/5

Artist:
FLOGGING MOLLY
Albumtitel:
LIFE IS GOOD
År:
2017
Genre:
PUNK, CELTIC
Skivbolag:
VANGUARD RECORDS

Flogging Molly är celticpunkrockbandet som har gjort en av mina absoluta favoritlåtar alla kategorier: If I ever leave this world alive. Det är en låt som har allt. Den är makalöst bra. Den låten har dock ungefär 20 år på nacken.

Men Flogging Molly har givetvis gjort fler kalaslåtar. Spana bara in diskografin över deras studioalbum. På de plattorna finns det hur många guldkorn som helst.

 • Swagger (2000)
 • Drunken lullabies (2002)
 • Within a mile of home (2004)
 • Float (2008)
 • Speed of darkness (2011)
 • Life is good (2017)

Nu är sjumannabadet (Dave King, Bridget Regan, Dennis Casey, Matt Hensley, Nathen Maxwell, Bob Schmidt och Mike Alonso) från Los Angeles tillbaka med den nya plattan Life is good.

 1. There’s nothing left Pt. 1
 2. The hand of John L. Sullivan
 3. Welcome to Adamstown
 4. Reptiles (We woke up)
 5. The day’s we’ve yet to meet
 6. Life is good
 7. The last serenade (Sailors and fisherman)
 8. The guns of Jericho
 9. Crushed (Hostile nations)
 10. Hope
 11. The bride wore black
 12. Until we meet again

Vi får pubrocksgung, vi får fotstampsrytmer, vi får låtar som man vill sjunga med i och vi får alla instrument som hör till Flogging Molly: Det är dragspel, violin, banjo, mandoli, gitarr, flöjt, bas och trummor.

Om man gör en jämförelse med Dropkick Murphys så är detta klart softare. Det är mindre punk och mer irländsk pubrock, det drar mer åt The Pogues-hållet.

Det Flogging Molly gör håller hög klass. Det gör det alltid.

Låten Life is good är någon slags väckarklocka för de som har stått bredvid när viktiga politiska beslut har fattats. Nu är det dags att göra något åt saken.

Det finns inte ett svagt spår på plattan, men Welcome to Adamstown är en låt som man inte får missa. Fast det är även The days we’ve yet to meetReptiles (We woke up) och redan nämnda titelspåret Life is good

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

6 Comments

 1. […] Det irländsk folkpunkrock med banjo, flöjt, gitarr, mandolin, dragspel, fiol och mer – och givetvis fotstampsgung och sjunga med-refränger. De gör det på ett alldeles utmärkt sätt – och man vill både hoppa, studsa och skåla till detta – vilket betyder att detta är en platta för den som gillar Dropkick Murphys och Flogging Molly. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pablo Matisse har skickat ut debut-EP:n

Nästa inlägg

Garagerock, soul, punk & Benjamin Booker

Senaste om Flogging Molly