Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
Liam Gallagher
Album:
Acoustic sessions (EP)
År:
2020
Genre:
Rock
Bolag:
Warner Music

Lysande akustiska versioner från Gallagher

Liam Gallagher av

Helt plötsligt dök det upp en ny EP med Liam Gallagher.

Den förre Oasis-sångaren bjuder på åtta spår på Acoustic sessions – och det är precis som titeln säger. Det är åtta akustiska versioner av tidigare släppta låtar.

Detta var en sjukt trevlig överraskning! Liam Gallagher akustiskt kan ju liksom inte gå fel … speciellt inte med tanke på vilka låtar som finns med här.

  1. Cast no shadow
  2. Now that I’ve found you
  3. Alright now
  4. Sad song
  5. Stand by me
  6. Once
  7. Meadow
  8. Once (Demo)

Här finns fyra låtar från Gallaghers senaste album Why Me? Why Not. De är Now that I’ve found you, Alright now, Once och Meadow. Här är det Once som sticker ut lite extra. Låten är otroligt bra och demoversion är alldeles strålande den också. Jag läste någonstans att just originaldemot är Gallaghers favoritversion av låten. Det är lätt att förstå varför. Det är så jäkla skönt och soft.

Fast man kan ju inte gnälla på låtar som Now that I’ve found you eller Alright now heller … de låter så jäkla bra akustiskt.

Fast färgad av det gamla som man är så är det väl självklart att det är när de tre gamla Oasis-låtarna som går i gång som man tappar andan. Cast no shadow, Sad song och Stand by me är låtarna som Gallagher har valt att göra om. Det är två av tre absoluta Oasis-favoriter för en annan.

Inte minst är det kul att får höra Sad song som är en smått okänd Oasis-låt konstigt nog. Den finns trots allt med som bonusspår, och sjungs då av Noel Gallagher, på vinylversionen av albumet Definitely maybe. Den är dock alldeles för bra för att vara ett bonusspår och det har den alltid varit.

Att man dessutom får Stand by me utöver allt detta är liksom bara som en skänk från ovan. Det är en strålande låt som passar hur bra som helst på en lika strålande överrasknings-EP.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 kommentar

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Inlägg om Liam Gallagher

Gå till Toppen