Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


!
Artist:
Attentat
Album:
Skyltsöndag i Gbg/Jag vill jul
År:
2013
Genre:
Punk
Bolag:
Rykkman Rekkords

Svensk punk går före alla kassa jultraditioner

Attentat av

Jag och julen är en riktigt usel kombination.

Jag och den julmusik som många radiostationer väljer att spela är om möjligt en ännu sämre kombination … så denna jul kör vi på med lite svensk punk i första hand!

Bra musik till en rakt igenom värdelös helg låter ju som en bra idé. Lite bra och mycket dåligt funkar ju bra till en misslyckad julskinka och alldeles för salta köttbullar.

Fast maten spelar ju ingen roll om man ska vara ärlig. Är det inte gott så äter man ju mindre och med lite tur går man kanske ned lite i vikt … Med lite tur gör julångesten några kilo också. Då kan man vakna upp ur eländet smal – och det hade ju varit rena drömmen eller som min dietist hade sagt: ”Du är inte tjock. Du är glutenallergiker!”

Ja, ja. Jag funderade över vad jag skulle dra i gång för musik nu under julen 2019. Något år körde jag Billy Idol och nåt annat var det Kid Rock som jag tog med mej ned i tvättstugan på julaftonen.

Nu blir det något annat.

Nu blir det svenskt.

Nu blir det punk från Göteborg.

Nu blir det julmusik med inga andra än Attentat!

Punkbandet, som bildades i augusti 1978 var pionjärer och de fanns med i den första svenska punkvågen i slutet av 1970-talet tillsammans med bland annat KSMB, Asta Kask, Ebba Grön och Noice, har några ruskigt fina låtar under bältet. Ja, det har några ruskigt fina album under bältet. Det senaste kom under 2019: Punkhjärta.

Attentat har även gjort jullåtarna Skyltsöndag i GBG och Jag vill jul. Det är punk med allsångsrefränger.

Det är två kanonlåtar som kan få ett ångestfyllt julsinne att börja småle nere i tvättstugan.

Sedan fick det bli lite bonus med The Rumjacks eftersom de under julaftonen släppte en musikvideo till den magiska låten Cold London rain.

God jul är väl inget för mig, men för er som gillar det så … god jul och gott nytt år! Typ.

Taggar:

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 kommentar

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Inlägg om Attentat

Gå till Toppen