Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


4/5
Artist:
Pretty Maids
Album:
Kingmaker
År:
2016
Genre:
Metal
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Bra som alltid när Pretty Maids släpper nytt

Pretty Maids av

Ronnie Atkins är tillbaka med sitt Pretty Maids. Då vet vi vad precis vi får: En bra melodiös hårdrock/metal-platta. Det får vi ju alltid när de släpper nytt material.

När Pretty Maids, som bildades 1981, drar i gång så bjuds det på rock ‘n’ roll som gränsar till metal. Det är småtungt, men samtidigt melodiöst och lättlyssnat. Framförallt så är det bra.

Det är ta mig tusan alltid bra när Ronnie Atkins är involverad i något.

Kingmaker blir det danska rockbandets 15:e studioalbum och vi får elva låtar på standardversionen:

  1. When God took a day off
  2. Kingmaker
  3. Face the world
  4. Humanize me
  5. Last beauty on earth
  6. Bull’s eye
  7. King of the right here and now
  8. Heavens little devil
  9. Civilized monsters
  10. Sickening
  11. Was that what you wanted

Dra upp volymen på förstärkaren och kicka i gång titelspåret Kingmaker det första du gör. Du lär sitta där med ett stort flin när du hör låten. Den är ruggigt vass.

Det blir lite softare, lite mer melodiös rock på Face the world. Det kan vara den bästa låten på plattan. Det gungar som tusan.

Humanize me är en tredje vass låt.

Give me strenght and give me wisdom

Raise me up, restore me to life

Save me from the non existence

Give me sign and humanize me

Humanize me again

Last beaty on earth är en fjärde låt som måste nämnas. Pretty Maids drar ned på tempot och … wow! Vilken grym låt!

Annars är Kingmaker ett jämnt och bra album där Pretty Maids levererar bra låtar rakt igenom – precis som de alltid gör.

Pretty Maids diskografi:

  • Red hot and heavy (1984)
  • Future world (1987)
  • Jump the gun (1990)
  • Sin-decade (1992)
  • Stripped (1993)
  • Scream (1994)
  • Spooked (1997)
  • Anything worth doing is worth overdoing (1999)
  • Carpe diem (2000)
  • Planet panic (2002)
  • Wake up to the real world (2006)
  • Pandemonium (2010)
  • Motherland (2013)
  • Louder than ever (2014)
  • Kingmaker (2016)

Pretty Maids
Ronnie Atkins (sång)
Ken Hammer (gitarr)
Rene Shades (bas)
Allan Tschicaja (trummor)
Chris Laney (keyboards, gitarr)

Musikälskare sedan liten skit … Fem album man måste ha i samlingen? Oasis – (What’s the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem – The ’59 sound, Tom Petty – Full moon fever, U2 – The Joshua Tree, Dire Straits – Brothers in arms och Bruce Springsteen – Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem …

1 kommentar

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Gå till Toppen