Palindromen – ett nytt spännande svenskt band

Det finns onekligen en del unga och spännande svenska band där ute.

evelyne är ett.

Palindromen är ett annat.

4/5

Artist:
PALINDROMEN
Albumtitel:
NÄCKROSDRÖMMEN (EP)
År:
2021
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
PALINDROMEN

Palindromen – som är Christoffer Larsson (trummor), Olle Björntorp (gitarr), Emil Åkesson (bas), Isac Weilöv (sång) – släpper sin debut-EP. Foto: Pressbild

Palindromen består av fyra killar – Isac Weilöv, Olle Björntorp, Emil Åkesson och Christoffer Larsson – från Göteborg som är i 22-årsåldern och allting med bandet började 2016 när Weilöv (som skriver texterna) och Björntorp (som ligger bakom musiken) träffades på gymnasiet och de började snart att göra musik tillsammans.

Året efter kom Larsson, som är barndomsvän till Weilöv, in i bandet. Han hoppade in som trummis – trots att han aldrig någonsin tidigare hade spelat trummor!

2018 var det dags för nästa vän att komma in i bandet. Åkesson tog hand om basen och bandet var komplett. Ett år senare stod de på scen för första gången.

Det är en häftig resa för ett nytt spännande svenskt band.

Det var i oktober 2021 som Palindromen dök upp med sina första singlar: Vi rör oss ingenstans och Memento mori.
Och nu är det alltså dags för nästa milstolpe för det svenska rockbandet. De ger oss den fem spår långa debut-EP:n Näckrosdammen.

  1. Vi rör oss ingenstans
  2. Aileen
  3. Dödskyss
  4. Memento mori
  5. Dårarnas korsning

De här låtarna som Palindromen gör är verkligen bra. Det är riktigt bra! Och det är ganska lätt att dra paralleller med ett annat favoritband – evelyne.

Båda banden är unga och båda är ”up and coming.”

Båda banden bjuder på indierock med både lite garagerock- och postpunk-känsla.

Palindromen inleder EP:n med Vi rör oss ingenstans och där ger de oss allt det där – indierock med garagerock- och postpunk-känsla. Det är ett grymt skönt sound och den låten blir snabbt en favorit.

Även Memento mori är tidigare släppt som singel. Det är en ganska mörk låt där Weilöv sjunger ”Vem är du? // Har du kommit för att hämta mig // Är det nu det är slut?” – och det här soundet är så grymt skönt.

Det ger oss tre nya låtar: Aileen, Dödskyss och Dårarnas korsning. Och det är örongodis! När Aileen kickar i gång är det bara att dra upp volymen. Här blir det lite Kent-känsla med punknerv.

Det är knappast några ”happy days tra-la-la”-låtar, men man måste bara älska låtar som är lite mörkare och då är Dödskyss – ja, hela EP:n – alldeles strålande.

Skivan avslutas sedan med Dårarnas korsning som är över sex minuter lång. Då gör Palindromen en lugn låt, i alla fall till en början. Det är den enda låten som inte sätter sig direkt, men … den växer! Och när låten byggs på och byggs på och formas till en massiv ljudvägg innan det börjar om – och då har man redan handlöst fallit för den här låten också – precis som man har gjort för Palindromen.

Palindromen jobbar just nu både med att boka spelningar och med att göra ny musik. Går allt som det ska så kan vi räkna med ny musik redan i början av 2022.

Palindromen
Isac Weilöv
(sång)
Olle Björntorp (gitarr)
Emil Åkesson (bas)
Christoffer Larsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Adele briljerar stundtals på 30

Nästa inlägg

Grunge-mästaren på ny solotripp