Det lyser geist om Axewitch

Nu satte Rockfarbror kaffet i vrångstrupen!

Jag minns Axewitch sedan plattan The lord of flies, men det var 1983 det hände. De hade då två skivor framför sig, och EP:n Prey for metal (1982) bakom sig, innan de lade ner verksamheten (första gången) 1987. Allt är i dag återutgivet på Skol Records och bandet har giggat på Muskelrock och Sweden Rock Festival.

Nu 2021 kommer fullängdare nummer fyra.

3/5

Artist:
AXEWITCH
Albumtitel:
OUT OF THE ASHES INTO THE FIRE
År:
2021
Genre:
HEAVY METAL
Skivbolag:
PURE STEEL RECORDS

Med tanke på att bandet startades 1981 måste de ha världsrekord i originalmedlemmar då bandet är 80 procent intakt med sångaren Anders Wallentoft, gitarristerna Magnus Jarl och Mikael A’delid och trummisen Mats Johansson alltjämt på plats. Björn “Berta” Hernborg är dock femte basisten sedan starten och han kom med 2012.

 1. The Pusher
 2. In Pitch Black Darkness
 3. Dues to Pay
 4. Let Sleeping Dogs Lie
 5. Boogie of Death
 6. Losing You
 7. Going Down
 8. The Healer
 9. Lie to Me
 10. Violator
 11. Nightmare (Bonus Track)
 12. Axewitch (Bonus Track)

Öppningsspåret The pusher är mer melodiskt än jag minns dem, men utan att vara melodisk rock. Modern inspelningsteknik är också ett lyft, men samtidigt lite av ett hot mot retrokänslan.

Plattan är rakt igenom heavy metal, och det lyser geist om bandet. Snittåldern på musikerna lyser igenom i en titel som Boogie of death, men den blir snart en favorit för mig med sitt Thin Lizzy-stuk.

Losing you har en refräng som hade tagit dem till andra höjder 1983, liksom Let sleeping dogs lie. Som nostalgikick avslutar Axewitch med Nightmare och Axewitch från sin gamla demo från 1982 som nyinspelade bonuslåtar. Nytt och gammalt möts i en modern studio och visst känner man historiens vingslag 40 år senare.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Smittsamt bra när Johan Ruborg släpper Miss Misery

Nästa inlägg

Det blir bättre tider med Dropkick Murphys