Premiär! Ny musikvideo med Armadillo King

Det har gått ett par månader sedan Armadillo King släppte Grave of fools.

Nu släpper han uppföljaren till den singeln – och Borrowed time har sin premiär här på Rockfarbror!

4/5

Artist:
ARMADILLO KING
Albumtitel:
BORROWED TIME (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
COQPIT

HenningHenning Ejnefjäll – har varit aktiv som singer-songwriter sedan tidigt 1990-tal och det har det blivit fyra album – där det finns en jäkla massa guldkorn till låtar – på svenska.

Alltså, en del av låtarna som han har gjort på svenska är otroligt bra så när han skulle skifta till engelska tänkte man väl mest ”njae …” Från ett garage (mitt i Sverige), Jag saknar dig som den du var, 22″, Hoppet är över, En härlig gammal vän … ska vi inte få mer sådant av Ejnefjäll? Det känns ju nästan som om man förlorar en härlig gammal vän … fast det är ju inte sagt att det inte blir fler låtar på svenska så den där vännen finns kvar.

Och Armadillo King kan man väl se som en ny vän? För det han bjuder på här låter även det riktigt bra! Det finns väl egentligen inte så mycket likheter mellan de här två projekten. Den svenska poprocken/visrocken blir till någon mörk alternativ rock när Armadillo King gör sin grej.

Och nu är det alltså dags för nästa singel- och musikvideo-släpp – där Rockfarbror stolt får stå för premiärvisningen av Borrowed time – för Armadillo King och det låter precis lika bra denna gång. Han fortsätter på det det alternativa rock-spåret.

Hur ska man beskriva det? Det är ett riktigt skönt sound. Det är så skönt att höra och att kunna försvinna in i när mörkret faller ner över staden.

Det är mörkt och allt annat än glatt, men ändå får man en varm känsla inom sig när man hör Borrowed time som går i ett långsamt tempo. Man får faktiskt en del R.E.M.-, Nick Cave– och kanske Chris Isaac-vibbar när man lyssnar på Armadillos senaste låt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Uppfriskande ilsket morrande danskar

Nästa inlägg

Thunder - bandet som aldrig tappar fart

Senaste om Armadillo King