En av de bästa plattorna någonsin av Roachford

Här kommer en riktigt skön feelgood-platta!

Det är Roachford som bjuder på R&B-pop av allra högsta klass.

5/5

Artist:
ROACHFORD
Albumtitel:
TWICE IN A LIFETIME
År:
2020
Genre:
R&B, POP, ROCK
Skivbolag:
BMG RIGHTS MANAGEMENT

Britten Andrew Roachford slog igenom under slutet av 1980-talet då han släppte sin första platta med sitt band Roachford (som splittrades 2003). Två av de bästa låtarna på den plattan är Cuddly toy och Family man – och det är än i dag absolut bästa som han har gjort.

Andrew Roachford har även gjort en del soloplattor, där han också behöll namnet, och hans finns sedan tio år tillbaka i tiden med i Mike + The Mechanics.

 • Roachford (1988)
 • Get ready! (1991)
 • Permanent shade of blue (1994)
 • Feel (1997)
 • The Roachford files (2000)
 • Heart of the matter (2003)
 • Word of mouth (2005)
 • Where I stand (2011)
 • This beautiful moment (2013)
 • Encore (2016)
 • Twice in a lifetime (2020)

Roachford var på gång att släppa plattan för flera månader sedan, men när covid-19-pandemin slog till valde han att flytta fram släppet.

Det kändes lite surt för singlarna som hade kommit innan dess gjorde att man började tor på att Twice in a lifetime skulle kunna tillhöra det absolut bästa som han har gjort. Ja, det kändes som om den här plattan skulle kunna nå samma höjder som debuten …

 1. High on love
 2. Love remedy
 3. Too much to lose
 4. Give it up and let it go
 5. What we had
 6. Won’t think twice
 7. So long
 8. Are you satisfied?
 9. The truth hurts too much
 10. Gonna be the one
 11. Once in a lifetime
 12. Written in my heart
 13. You’re the one

Man känner igen Roachford från 1989, men på den plattan fanns det en del funk. Det gör det inte här. Nu blir det R&B, soul, pop, rock och lite gospel. Fast det är Roachfords röst som har gjort att man alltid har gillat att lyssna på honom. Nu briljerar han dessutom vid pianot, men det är givetvis mycket mer än så.

Det känns som om låt efter låt har potential att bli en framtida klassiker och det är till och med som så att man vid något tillfälle börjar dra paralleller med en av de största inom soulen: Marvin Gaye.

Det är en jämn platta, men här finns ändå en del låtar som sticker ut: High on love, som doftar gospel, Love remedy, som är mer poprock, och balladen Won’t think twice. Soulpärlan Are you Satisfied? och den mer akustiska You’re the one som påminner en del om hur Roachford lät på debuten måste också nämnas.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Stormburst ger oss kvalitet rakt igenom

Nästa inlägg

Det blev visst inte som X hade tänkt sig ...