Äntligen nytt med Division Of Laura Lee

Väntan är över.

Division Of Laura Lee släpper sin första platta på länge.

Vi får Apartment.

4/5

Artist:
DIVISION OF LAURA LEE
Albumtitel:
APARTMENT
År:
2020
Genre:
PUNK, ALTERNATIVE
Skivbolag:
WELFARE SOUNDS & RECORDS

Vänersborgsbandet Division Of Laura Lee (Håkan Johansson, Per Stålberg, Jonas Gustafsson och Viktor Lager) har nu varit i gång under 23 år och i ett pressutskick summerar Jonas Gustafsson bandet karriärs så här långt: ”En musikalisk tornado som utforskar brytpunkten där vårdslös touch and go-indie kolliderar med konventionellt rockslammer.”

Med Apartment, Division Of Laura Lees femte album, vill de se om hade kvar lite av den energi och aggressivitet som drev musiken framåt bandets early days. Det kan man snabbt konstatera att det har de.

  1. Sit up straight
  2. Dodge bullets
  3. Apartment
  4. Hollow pricks
  5. Safe
  6. Paris
  7. Sweat
  8. Curtains
  9. Spite
  10. Always around

Vi vill med denna musik återigen påminna om all olycka, girighet och stress som omger oss. Men denna gång också hylla den medmänsklighet, vänskap och jämställdhet som faktiskt också existerar. Inte minst bland de som överlevt utanförskap och ångest och fortsätter att växa för varje hand som sträcks ut, för varje osjälvisk gärning.

Jonas Gustafsson

Gillar du punk, alternativ rock och slammer så har du onekligen kommit rätt. Då har du tio låtar som du kan spela skiten ur här. Ju högre du spelar, desto bättre låter det.

I och för sig så håller kanske inte grannarna med, men vad gör det? Division Of laura Lee är ju tillbaka med nya låtar och då ger de oss en jämn platta där varenda låt har både slammer, energi och sköna melodier.

Två låtar som sticker ut lite extra är dock titelspåret Apartment och Sweat som har allt det där. På albumet finns också Curtains som är ett samarbete med Tyred Eyes där deras sångare Johanna Hellqvist tar över sången.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Holy moly! Det är Blues Pills!

Nästa inlägg

Nästan tio år senare - nytt med Bright Eyes!