Hast bjuder på klassisk svensk punk av klass!

Debutsingeln kom för ett par veckor sedan.

Nu är det dags för singel nummer två från Hast: Barnen av de svarta hålen.

Båda låter skitbra!

4/5

Artist:
HAST
Albumtitel:
GUD ÄR EN SJUKDOM / BARNEN AV DE SVARTA HÅLEN (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
GAPHALS

Hast är både singel- och albumaktuell. Foto: Pressbild

När Hast släppte sin debutsingel Gud är en sjukdom så lyckades den smita förbi mig så då blir Barnen av de svarta hålen det första som en annan hör från den här svenska punkaren som heter Christian Hast (Två Krig, Uppgång Och Fall).

Det blir mest en aha-upplevelse och man tänker väl mest att ”det här låter skitbra! Detta borde fan väldigt många gilla!”

Hast har beskrivits som en blandning av 1980-talets Thåström, 1990-talets Broder Daniel samt 2000-talets Vånna Inget och Masshysteri. Det beskriver verkligen honom bra. Det är så det låter. Det är klassisk svensk punk och rock.

Allt det där får man på Barnen av de svarta hålen, där Karolina Engdahl från Vånna Inget/True Moon gästar, som snart kommer att vara sönderspelad här hemma …

Fast då kan man alltid backa bandet tillbaka och ta debutsingeln Gud är en sjukdom. Även det är en riktigt skön låt. Även Gud är en sjukdom är svensk punk/rock med en mörk text – vilket alltid fångar mitt intresse.

Var i Göteborg för nåt år sen. Satt på en bar med några polare. Uteservering. Då gick det förbi en kille som såg jävligt trasig ut. Plockade fimpar från asfalten och grejer. Kände inte igen honom först, en det var en kille jag hängde mycket med när jag var yngre. Låten handlar egentligen om honom.

Christian Hast

Hasts kommande album heter Förlorarens hämnd och släpps den 12 Juni på skivbolaget Gaphals. I ett pressmeddelande beskrivs det som ”ett soundtrack till ungdomskulturens motstånd till allt som kan betraktas som normativa.”

Barnen av de svarta hålen släpptes den 1 maj.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här kom en överraskning - en gammal Oasis-låt!

Nästa inlägg

John Fogerty och hans barn gör Green river

Senaste om Hast