4/5
Artist:
Trespass
Album:
Footprints in the rock
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Mighty Music

Retrohårdrock från Trespass

De bildades redan 1979.

Nu är heavy metal-legendarerna i Trespass tillbaka.

Vi får plattan Footprints in the rock.

Trespass bildades av bröderna Mark Sutcliffe (sång, gitarr), Paul Sutcliffe (trummor), Dave Crawte (gitarr) och Richard Penny (bas) och de fanns med i den brittiska heavy metal-vågen som drog fram i början av 1980-talet i England.

De släppte ett par singlar innan bandet splittrades 1982 när bröderna Sutcliffes far gick bort. Trespass hann ändå göra avtryck på den brittiska metalscenen.

Det dröjde, men bandet kom tillbaka och de har släppt en de material genom åren. Nu har bandet ombildats och line-upen består numera av Mark Sutcliffe, Dan Biggin (bas), Joe Fawcett (gitarr) och Jason Roberts (trummor).

Och nu får vi en färsk platta i Footprints in the rock.

 1. Momentum
 2. Be brave
 3. Beowulf and Grendel
 4. Dragons in the mist
 5. Mighty love
 6. The green man
 7. Music of the waves
 8. Prometheus
 9. Weed
 10. Footprints in the rock
 11. Little star

Det är klassisk rock ’n’ roll med fart i. Trespass skickar stundtals ut lite KISS-vibbar. Det blir lite retrohårdrock med skönt gitarrlirande och feta refränger. Rytmsektionen ser till att det svänger gott.

Det är en jämn och bra platta där varenda spår är bra och man känner nästan som om det här är en hårdrocksplatta som är hämtad från 1980-talet så man får sig en skön nostalgitripp också.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Worry Blast - rock så in i h-e!

Nästa inlägg

Jamie Lawson fortsätter på inslagen väg ...