Julkänsla med Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Gallagher’s High Flying Birds är tillbaka med en ny singel.

Då väljer Oasis-legendaren att bjuda på en låt som skickar ut en julkänsla.

Vi får Wandering star.

4/5

Artist:
NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS
Album:
WANDERING STAR (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
IGNITION

Julmusik hamnar allt som oftast under listan med rubriken ”Nej!” och där det finns en jävla massa saker och inte bara dålig musik. Det är där julmusiken hör hemma. Visst, som med allt annat så finns det undantag, men oftast blir det nej eller till och med toknej.

I början av mars kommer Noel Gallagher’s High Flying Birds att släppa EP:n Blue moon rising där låtlistan ser ut så här:

  1. Blue moon rising
  2. Wandering star
  3. Come on outside
  4. Blue moon rising (The reflex revision)
  5. Blue moon rising (7″ mix)

Det är alltså andraspåret som Noel Gallagher’s High Flying Birds nu har skickat ut som singel. Så här säger Gallagher om den:

It was written in Abbey Road last November on the same day I wrote Black star dancing. It’s that good, it sounds like it took 5.4 people to come up with it. It’s already a live standard and we haven’t even played it yet.

Det stämmer det som Gallagher säger – Wandering star är en kanonlåt. Det låter lite klassiskt Oasis blandat med Noel Gallagher’s High Flying Birds i något julformat.

Visst kan man sakna Oasis-rock ’n’ roll-musiken, men samtidigt är det kul att Gallagher gör vad han känner för och då spelar det ingen roll om det blir rock, pop eller disco. Han har ju hittat på lite allt möjligt under de senare åren, men han får ju till det mest varje gång. Och Wandering star är en av de fem-tio bästa låtarna som Noel Gallagher’s High Flying Birds har gjort.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En stentung platta med Raised Fist

Nästa inlägg

Coldplay experimenterar lite väl mycket

Senaste om Noel Gallagher's High Flying Birds