Foley & The Fire - Outside The Fire

Foley & The Fire vill starta en revolution …

Foley & The Fire vill fixa musikindustrin. De vill starta en revolution och ge riktig musik tillbaka till folket.

De vill göra det med en gitarrdriven musik …

4/5

Artist:
FOLEY & THE FIRE
Album:
OUTSIDE THE FIRE (EP)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
NUB MUSIC

Bart Foley och Dave Colquhoun är sångare, låtskrivare och gitarrister som har jobbat med flera stora namn genom åren: KT Tunstall, Ozzy Osbourne, Randy Bachman och Brian May är några av dem. De fanns också med och jobbade med filmen Bohemian Rhapsody.

Foley & The Fire har influenser från band och artister som Muse, Bruce Springsteen,The Killers, U2 och Tom Petty. Då vill de revolutionera musikbranschen. Foley & The Fire har tröttnat på hur det ser ut och vill backa bandet tillbaka och göra musiken äkta igen.

Så här skriver de i ett inlägg på sin Facebooksida:

Let’s start a revolution to get real music back to the people. Let’s fix the broken music industry. Let’s give great artists a career that lasts for more than 15 seconds. Let’s stop cluttering up the world with manufactured plastic crap, both physically and musically. Let’s have heroes again! Let’s remember being excited about music. Let’s hold an album in our hands again and read the sleeve. Let’s get back into tour vans, earn fans and pay dues on the road, instead of trying to find instant fame on a shit TV show, that really doesn’t give a fuck about the artist! Let’s try …

Nu är de aktuella med ett singelsläpp, We rolled, som är hämtad från EP:n Outside the light och den EP:n är en riktigt skön sak.

  1. We rolled
  2. The night the lights went down (Ode to Tom Petty)
  3. Steal my skin
  4. Outside the light

Foley & The Fire ger oss rock/alternativ rock. Det är givetvis gitarrdriven musik och de presenterar sig på bästa sätt med förstaspåret och den nya singeln We rolled. Den börjar med en riktig skön gitarrslinga innan sången drar i gång. Redan där får man en wow-känsla från det här gänget som man aldrig tidigare hade hört. När sedan refrängen kickar i gång så har man hittat ett nytt band som man bara måste följa mer.

Saken blir ju inte sämre av att Foley & The Fire har gjort en hyllning till den bortgångne Tom Petty: The night the lights went down (Ode to Tom Petty). Det är en låt som går lite mer åt et melodiösa rockhållet och det fungerar hur bra som helst det också.

Steal my skin är börjar som en pianoballad, men sedan fylls det på och blir en riktigt skön rocklåt … skitbra!

Titelspåret Outside the fire rundar sedan av en EP som var överraskande bra.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ruskigt skön rock med Black Star Riders

Nästa inlägg

Nästa kapitel med The Defiants är här

Senaste om Foley & The Fire