Blaqk Audio - Only Things We Love

Från punkrock till elektronisk popmusik

Ena dagen gör de punkrock, nästa är det elektronisk popmusik.

Davey Havok och Jade Puget gör helt enkelt lite vad de känner för – och det blir bra varenda jäkla gång!

5/5

Artist:
BLAQK AUDIO
Albumtitel:
ONLY THINGS WE LOVE
År:
2019
Genre:
ELEKTRONISKT
Skivbolag:
BLAQK AUDIO, BMG RIGHTS MANAGEMENT

Ibland kan man känna att man har en alldeles för bred musiksmak. Det känns nästan löjligt när man ena sekunden kan gå i gång på en fet, helt ny punklåt för att i nästa sekund digga till en synthpoplåt från 1980-talet.

Då känns det lite skönt med artister som Davey Havok och Jade Puget. De gör grym punkmusik med sitt AFI, men de har dessutom sidoprojektet Blaqk Audio som är väldigt, väldigt långt bort från punk.

De har haft sitt elektroniska sidoprojekt sedan 2001, men då var de alldeles för upptagna med AFI för att kunna göra så mycket med det, men fem år senare tog de sig tid till att börja jobbet med debutplattan och året efter var CexCells klar och när vi nu är framme vid 2019 har det blivit fyra fullängdare från Blaqk Audio.

 • CexCells (2007)
 • Bright black heaven (2012)
 • Material (2016)
 • Only things we love (2019)

På Only things we love får man ett Blaqk Audio som man känner igen. Det är elektronisk pop/synthpop med mycket synthar och extremt sköna refränger. Kanske att den här nya plattan är lite mörkare och har ett lite mer industriellt sound än den fantastiska Material, som släpptes 2016, hade. Så jäkla mycket skiljer det sig dock inte och det är fortfarande lättlyssnat.

 1. Infinite skin
 2. The viles
 3. Unstained
 4. Muscle and matter
 5. Caroline in the clip
 6. Maker
 7. Summer’s out of sight
 8. Ok, Alex
 9. Enemies forever
 10. Dark arcades
 11. Dark times at the Berlin wall
 12. Matrimony and dust

Plattan kickar i gång med Infinite skin och det är en låt som hade kunnat vara gjord av Alphaville under 1980-talet.

Nästa låt är The Viles och det första man tänker på här är New Order och deras monsterlåt Blue Monday. Det här är Blaqk Audios moderna svar på den. Typ.

Det är en smått makalös start på ett väldigt starkt album och här finns något för alla synthfans som gillar de klassiska banden Depeche Mode, Alphaville, New Order och Human League.

Nästa gång som man stannar till och bara måste backa bandet tillbaka och börja om från början redan efter en minuts lyssning är med den lite mörkare Muscle and matter och den mer industriella Caroline in the clip. Båda låtarna lyfter så fort refrängen kickar i gång.

Fast det är det fler låtar som gör på en platta som inte har ett enda svagt spår. Det här är klass rakt igenom. Maker, Summer’s out of sight, Enemies forever, Dark arcades … det är bara till att tacka för musiken!

Topp tre? Maker, The viles och Infinite skin.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Emarosa - Peach Club
Föregående inlägg

Emarosa tillbaka med ett nytt sound

Jake Owen - Greetings From Jake
Nästa inlägg

Så är det dags för Greetings from ... Jake!

Senaste om Blaqk Audio