Youth Fountain - Letter To Our Former Selves

Youth Fountain har skickat ut sin debutplatta

Den självbetitlade EP:n togs emot väl.

Nu är det dags för Youth Fountain att skicka ut sin första fullängdare – och det låter minst lika bra denna gång.

4/5

Artist:
YOUTH FOUNTAIN
Albumtitel:
LETTER TO OUR FORMER SELVES
År:
2019
Genre:
PUNK, POPPUNK, EMO
Skivbolag:
PURE NOISE RECORDS

På den självbetitlade EP:n från 2018 fick vi fem spår. Samtliga finns med på debutplattan Letter to our selves och då vet man att i alla fall halva plattan är bra …

 1. Helpless
 2. Letters to our former selves
 3. Rose coloured glass
 4. Moody
 5. Worried
 6. Complacent
 7. Ache
 8. Deadlocked
 9. Furlough
 10. Lucid
 11. Grinding teeth
 12. Blooms

När Vancouverbandet Youth Fountain, som har varit i gång sedan 2013, skickar ut sin platta är det poppunk/emo som hamnar i samma fack där Blink-182, Taking Back Sunday, The Story So far, Angels & Airwaves med flera redan finns.

Spåren som inte finns med på EP:n håller bra klass och det är faktiskt de låtarna som höjer plattan lite extra. Det blir faktiskt väldigt bra och gillar man poppunk så är det svårt att stå emot när Youth Fountain, som består av Tyler Zanon (gitarr, sång) och Cody Muraro (sång), levererar på alla cylindrar.

Visst, det är väl inte så att den här duon gör något som man inte har hört förut, men ibland är en fet poppunkplatta precis det man vill ha för att vakna till liv.

Så här säger Tyler Zanon om plattan:

Letters to our former selves is a record that holds pieces of the person I have been over the past decade. Within each track, there are impactful moments & experiences captured through lyricism – touching on topics about self-identity issues, isolation, relationships & mental health problems. I hope it means something to you all.

De flesta låtarna är snabba poppunk/emo-låtar, men Youth Fountain sticker ut lite extra när de kastar in den akustiska Ache mitt i allting. Det är en sådan där låt som får en att tänka ”What?! Var kom det här ifrån?” – på ett positivt sätt.

Furlong är ett annat spår som sticker ut. När man tror att allting ska kicka i gång så är det i stället slut efter en ynka minut.

Sedan är det Lucid som tar vid och man är helsåld på det här gänget.

Topp tre? Worried, Ache och Deadlocked.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Skön poppunk från Youth Fountain

Bryan Adams - Shine A Light
Nästa inlägg

Visst känner man igen Bryan Adams

Senaste om Youth Fountain