Staghunt - The Stain
4/5
Artist:
StagHunt
Album:
The stain (Singel)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
685279 Records DK

StagHunt bjuder på en grymt skön rockballad

StagHunt är tillbaka med en ny singel.

Då får vi en grymt skön rockballad.

Vi får The stain.

StagHunt bildades ur ångorna av mörk nedlagd gammal nattklubb kallad SWING. Rockbandet har funnits sedan 2017, men de har redan börjat erövra den lokala rockscenen med sitt extrema driv och sin passion. De har också hunnit vara förband åt Art Nation och Electric Boys.

Så här långt har de skickat ut två liveinspelade album: High fences (2017) ooch DOES (2018). Plattorna spelades in på musikhögskolan i Örebro och det tog bara fyra dagar att spela in dem båda.

Det har också blivit två mer genomarbetade singlar där den sista är The stain – och det här låter otroligt bra.

Det är välgjort och man ryser till så fort man hör gitarren i inledningen. Vilken känsla det är! Lägg sedan till samma jäkla känsla i sången och StagHunt smäller till med en smått lysande låt.

Det sätter sig direkt, men låten växer ytterligare efter några spelningar. Man tröttnar liksom inte ens efter att ha kört den på repeat 25 gånger …

Man hör snabbt att StagHunt har influenser från såväl Guns N’ Roses och Foo Fighters till Led Zeppelin och Rival Sons. Och är man som jag – en sucker för ballader – så borde det här gå hem i varenda stuga i landet.

The stain är helt enkelt en klasslåt.

StagHunt
Patrik Magnusson
(sång)
Jesper Kjellin Larsson (trummor)
Fredrik Lindberg (bas)
Tobias Kopp (leadgitarr)
Tommy Lindgren (rytmgitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

The Specials - Encore
Föregående inlägg

The Specials är tillbaka med en ny platta

Bob Mould - Sunshine Rock
Nästa inlägg

Solskensrock med Bob Mould

Senaste om StagHunt