Massive - Rebuild Destroy
5/5
Artist:
Massive
Album:
Rebuild destroy
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Off Yer Rocka Recordings

Massive – öldoftande fotstampsrock ’n’ roll!

Det är öldoftande fotstampsrock ’n’ roll med en jävla energi.

Det är Massive som är tillbaka med en ny platta.

Vi får den blivande klassikern Rebuild destroy.

Massive bildades 2012 av Brad Marr och Ben Laguda eftersom de inte hade något bättre för sig än att dra runt i världen och spela rock ’n’ roll …

Så här säger bandet i ett pressutskick:

When we started this band in 2012, in a farm house attic north of Melbourne, we never imagined it would take us around the world, we have made countless amounts of friends and fans and we are forever grateful for all the floor spaces, all the hot meals, all the support in all different ways imaginable. We are not rich, we can hardly afford to do this but we find a way because we love making music. This is the last job we ever want to have.

Det australiensiska hårdrocksbandet är nu framme vid sin tredje fullängdare och de blir bara bättre och bättre för varje släpp – och då är ändå de tidigare plattorna också skitbra.

 1. Generation riot
 2. Long time coming
 3. What you gonna do
 4. Bullet
 5. Roses
 6. Face in the crowd
 7. Over and out
 8. Pieces
 9. The wrecking crew
 10. Getting heavy
 11. A mile in my shoes

Det här är elva okonstlade, smutsiga och svängiga rock ’n roll-låtar – och för den som gillar feta riff, maffiga trummor och högoktanig rock ’n’ roll så är det bara till att vrida upp volymen och börja plåga grannen med ett skönt dunkande.

Massive trycker på gasen direkt. De inleder med Generation riot och det är högoktanig rock ’n roll där de inte vilar på hanen. Man kan se hur den här låten skulle sätta fart på folk under en livekonsert …

De fortsätter sedan att ösa på med Long time coming som skickar ut en del southern rock-vibbar.

Och festen bara fortsätter … What you gonna do skickar ut en del Guns N’ Roses-vibbar, Bullet har ett sjuhelsikes skönt groove och Roses är förmodligen den bästa låten på plattan. Vilket gitarrlirande! Vilket gung! Det är en sjunga med-låt.

En annan favorit är The wrecking crew. Här blir det lite mer punk över det hela – och det fungerar hur bra som helst det också. Vill du hellre ha en lugnare låt så finns alltid A mile in my shoes att dra i gång.

Det är så många kanonlåtar här att Rebuild destroy är en blivande klassiker!

Tillhör du skaran som gillar du skaran som gillar band som Guns N’ Roses, AC/DC, Mötley Crüe, Rose Tattoo och Rival Sons så är det absolut läge att kolla upp det här gänget.

Topp tre? Roses, Long time coming och The Wrecking Crew.

Rebuild destroy släpptes den 1 februari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Eric Palmqwist - En Halv Gris Kan Inte Gå
Föregående inlägg

Ett album om vägen ur ett missbruk

Steel Engraved - Steel Engraved
Nästa inlägg

Steel Engraved är tillbaka med 13 nya låtar