Last In Line - II
4/5
Artist:
Last In Line
Album:
II
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Last In Line är tillbaka med platta nummer II

Heavy metal-bandet Last In Line är tillbaka med uppföljaren till plattan Heavy crown.

Vi får kort och gott albumet som får namnet II.

För Last In Line startade allting med en reunion för gamla Dio-medlemmar. De hade samlats i Los Angeles för att jamma tillsamman lite. Vinny Appice, Jimmy Bain och Vivian Campbell, som bland annat var med och gjorde Holy diver- och Last in line-plattorna tillsammans med Ronnie James Dio, var några av de som fanns med.

Under den där jamkvällen visade det sig att kemin fanns kvar trots att det hade gått 27 år sedan de spelade tillsammans. Då skulle det växa till något annat än bara en reunion … och snart hade Last In Line bildats. Nu får vi deras andra studioalbum: II.

 1. Intro
 2. Black out the sun
 3. Landslide
 4. Gods and tyrants
 5. Year of the gun
 6. Give up the ghost
 7. The unknown
 8. Sword from the stone
 9. Electrified
 10. Love and war
 11. False flag
 12. The light

Det är väl knappast något nytt Dio – och något sådant kommer vi aldrig mer att få uppleva – men det här är en solid platta.

Det är hårdrock/metal med en del bluesinfluenser och då kan ni räkna med ett riktigt fett gitarrlirande från Vivian Campbell, sylvass sång från Andrew Freeman och rytmsektionen med Vinny Apice och Phil Soussan har precis lika bra koll.

Det finns plats för snabba låtar, mellantempolåtar och även någon som går i det lugnare tempot. Hur Last In Line än gör så blir det bra. Topp tre? Landslide, Black out the sun och Sword from the stone.

Last In Line
Andrew Freeman (sång)
Vinny Apice (trummor)
Phil Soussan (bas)
Vivian Campbell (gitarr)

Plattan, som säkert kan fungera för den som gillar Dio, Rainbow, Black Sabbath och Black Star Riders, släpptes den 22 februari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

John Mayer - I Guess I Just Feel Like
Föregående inlägg

Det är smått magiskt, John Mayer!

And We Should Die Of That Roar- Where We Lay Our Bones
Nästa inlägg

Blåtonat, hoppfullt tunggung