Hampus Olausson - How It Hurts
5/5
Artist:
Hampus Olausson
Album:
How it hurts (Singel)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Hampus Olausson

En suverän debutsingel av Hampus Olausson

Han var med och släppte några kanonlåtar med Straitjacket Union.

Nu testar Hampus Olausson på att debutera som soloartist – och vilken jäkla start han bjuder på …

Straitjacket Union är inte längre fullt aktiva, men de gör en del spelningar ibland och den 16 januari är det dags igen. Då spelar rockbandet på Sticky Fingers.

När Straitjacket Union är halvt om halvt lagt på is testar sångaren och gitarristen Hampus Olausson på att släppa musik på egen hand.

Nu finns Olaussons debutsingel How it hurts ute – och det är en riktig pärla!

Anna-Lee, take a look at me
With your sad green eyes
Don’t pull the plug tonight
When it gets dark, you will find the art
In your heavenly way
How it hurts, how it hurts today


Visst låter även Olausson själv mycket som Straitjacekt Union fast det är ju inte direkt konstigt. Vi får heartland rock, små punkvibbar och Olaussons lite småhesa röst. Tänk Brian Fallon, The Gaslight Anthem blandat med lite Social Distortion och The Quireboys.

Typ lite där någonstans finns Hampus Olausson – och för en annan som är galen i allt det där så hamnar Olaussons debutsingel snabbt på repeat. How it hurts påminner faktiskt en del om en av de absolut bästa låtarna som The Quireboys har gjort: Mona-Lisa smiled.

Om man summerar det här singelsläppet med ett ord så är det ganska enkelt: Succé! Den här rockmusiken är helt enkelt makalöst bra.

Olausson har mer på gång. I februari eller mars kommer singel nummer två som heter We don’t owe them anything. Om allting sedan går som det ska blir det ytterligare två singelsläpp innan sommaren.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Tokyo Police Club - TPC
Föregående inlägg

Lika bra som alltid av Tokyo Police Club

Against The Current - Past Lives
Nästa inlägg

En värdig uppföljare från Against The Current ...