4/5
Artist:
Boston Manor
Album:
Welcome to the neighbourhood
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Pure Noise Records

Det svåra andra albumet? Inte för Boston Manor

Det svåra andra albumet?

Nej, det uttrycket gäller i alla fall inte för Boston Manor som skickar ut en kalasplatta i Welcome to the neighbourhood.

Det brittiska poppunkbandet Boston Manor bildades 2013 i Blackpool. De skickade ut den finfina debutplattan Be nothing 2016 och nu är de tillbaka med uppföljaren.

På Welcome to the neighbourhood får vi 13 spår.

 1. Welcome to the neighbourhood
 2. Flowers in your dustbin
 3. Halo
 4. England’s dreaming
 5. Funeral party
 6. Digital ghost
 7. Tunnel vision
 8. Bad machine
 9. If I can’t have it no one can
 10. Hate you
 11. FY1
 12. Stick up
 13. The day that I ruined your life

Det är hyfsat bra drag i det här och det är knappast någon småtråkig poppunk.

Boston Manor kör sin egen punkvariant och kör en blandning av poppunk och emo i stället. Då blir det ett skönt gung på varenda låt.

Halo blev förstasingeln från Welcome to the neighbourhood. Då är det ändå en låt som Boston Manor nästan ratade från albumet, men de omarbetade den en hel del och plötsligt så hade de sin förstasingel.

Det är en av höjdpunkterna på plattan och låten handlar om att vara i en ond cirkel som man inte vet om man någonsin kommer att kunna lämna.

Plattan har kommit till under en tid då sångaren Henry Cox har sett en dyster hemort och en generation där det finns arbetslöshet, fattigdom och narkotikamissbruk.

We can’t afford to buy a house, we’re very much paying the price for our parents generation’s mistakes, but at the same time too fucking lazy and distracted and comfortable to do anything about it.

Då har Boston Manor mycket att berätta. Det är mycket som de vill få ur sig och det får de i en del riktigt vassa låtar som England’s dreaming, Funeral party och Tunnel vision.

Bästa spåren är dock Digital Ghost, Halo och Bad machine.

Plattan, som är producerad av Mike Sapone (Taking Back Sunday, Mayday Parade, Public Enemy) släpps i dag den 7 september.

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny singel och album på gång för Greta Van Fleet

Nästa inlägg

Nu tackar Satellite Stories för sig

Senaste om Boston Manor