4/5
Artist:
Jim Castro
Album:
Håller andan (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Jim Castro

Håller andan – en ny Jim Castro-favorit

I början av året släppte Jim Castro singeln Saknad som är en fantastiskt fin låt.

Sedan har han fortsatt med att skicka ut bra låtar och för någon vecka sedan var det dags igen. Då fick vi Håller andan.

Saknad var Jim Castros första låt på svenska, tidigare hade han valt att göra sina låtar på engelska, och det blev onekligen en fullträff. Den låten har nästan 500 000 visningar på Youtube.

Efter det har han fortsätt att släppa singlar där han väljer att sjunga på svenska och nu har vi fått ännu en låt att lägga till på Castros låtlista. Castros senaste låt, Håller andan, har onekligen en del likheter med Saknad.

Den vemodiga känslan finns där, känslan i Jim Catros röst finns självklart där och inte minst så får vi en fin text.

Håller andan håller med andra ord samma höga klass som succélåten …

Jag känner hur du andas mot min hals

Allt är tyst och ingen känner mina brister så som du

Men vad gör det när jag får hålla om dig?

Soundet som Castro får till är kalasbra. Inte minst fastnar man för det U2-aktiga gitarrsoundet – det låter sjukt bra! – i den här grymt sköna och softa poprocklåten som dessutom har en suverän refräng. Efter några lyssningar seglar Håller andan till och med upp som en ny Castro-favorit.

Om man ska jämföra Castro med något annat … kanske kan man beskriva det som en blandning av Stiftelsen och Tommy Nilsson? Det blir lite åt det hållet i alla fall.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hatchie skickar ut sin solodebut-EP

Nästa inlägg

Tungt och melodiöst av Sevendust

Senaste om Jim Castro