Allt ljus på Prins Svart

Inget band på svensk mark levererar så komplett just nu.

Det är toppklass från omslag och repertoar till framförande och produktion av Prins Svart.

5/5

Artist:
PRINS SVART
Albumtitel:
UNDER JORD
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
MUSIC EX MACJHINA

Prins Svart släpper en ny kanonplatta. Foto: Pressbild

Tredje plattan från detta svenska, kraftfulla och melodiösa band i spåren av klassiskt 1970-1980-tal har inte längre sin inkörda sångare med i uppsättningen. Och det hade ställt till åtskilliga bekymmer för de flesta, särskilt om man sitter på nytt material till ett helt album.

Men med resultatet ringande i öronen, har resterande gänget om tre i kärntruppen lockat till sig fyra röster som knappast kan skällas för ”kattskit”. Här gör Håkan ”Nordman” Hemlin ett starkt gästspel på singelsläppet Här finns bara jag, Matti Alfonzettis souliga röst hörs också och ytterst dramatiska power-numret Sanningen för mig bärs fram av Janne Åströms mäktiga stämma.

I huvudsak är det dock ex-Candlemass sångare Mats Levén vid miken – och det om något är en garant för hjärta, nerv och tyngd.

Sångar-bekymret löstes alltså på bästa sätt, men det kunde kanske kvittat om låtarna inte hållit den höga kvalitén de nu gör. Och trion som utgör bandet (Henrik Bergkvist, gitarr/sång, Tomas Thorberg, bas/sång, samt trummisen Sebastian Sippola) är samkörd, tajtare än Robert Plants gamla jeans och besitter individuell kunskap och idérikedom.

Jag tror att jag slutar med ett ”Fy fan, vad bra platta!”

Albumet släpps den 21 augusti.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Levellers gör sin bästa platta på många år

Nästa inlägg

En skön bilåkarplatta från American Mile

Senaste om Prins Svart