4/5
Artist:
Chvrches
Album:
Get out (Singel)
År:
2018
Genre:
Elektroniskt
Bolag:
Chvrches, Vertigo/Capitol

Chvrches är tillbaka! Äntligen!

Den skotska synthpoptrion Chvrches släppte ett superalbum under 2015.

Nu är de på gång med uppföljaren till den och innan den nya fullängdaren dyker upp så får vi lyssna in oss på singeln Get out.

Superlativen över den förra plattan tar egentligen aldrig slut. Every open eye var något alldeles extra och den har tagit plats bland klassiska synthpopalbum från band som Depeche Mode, Alphaville och Howard Jones för att nämna några.

Innan den plattan hade Chvrches även släppt The bones of what you believe (2013), men nu bjuder alltså Iain Cook, Martin Doherty och Lauren Mayberry på en ny låt: Get out.

Going out my mind

Never getting what I wanted

Getting what I needed

I left myself behind

Never knowing what I wanted

Knowing what I needed you to do

Det här är lika bra som som det var för för tre år sedan – och visst känner man igen Chvrches synthpop även om detta kanske tar något litet steg åt radiopophållet.

Det är enkelt att ta in och det är lika enkelt att sjunga med. Det är en ganska soft sythpoplåt som går i ett mellantempo. Lägg sedan till Lauren Mayberrys röst – som nästan känns sårbar på något sätt – och du har en ny kanonlåt från skottarna.

Get out är ett samarbete tillsammans med Greg Kurstin (Liam Gallagher, Adele, Foo Fighters, Beck).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sundays - fungerar på onsdagar också ...

Nästa inlägg

Fantastisk southern soul med Anderson East

Senaste om Chvrches